Hirdetés
. Hirdetés

Pont került az inter.net akvizíció végére

|

Az inter.net magyarországi ügyfélkörének EQNet általi akvizíciója a kereslet és a kínálat ideális találkozásának tökéletes példája.

Hirdetés

Az EQNet zRt. felvásárolta, és 2006. november 30-tól átveszi az Inter.net Magyarország Kft. internet szolgáltatási üzletágát az előfizetői szerződésekkel és az ügyfélszolgálati munkatársakkal együtt. A beruházással az eddig többségében üzleti ügyfeleket kiszolgáló internet szolgáltató cég, be kíván törni a lakossági piacra, mivel ott lát lehetőséget további növekedésre.

Az EQNet vezetőségének célja, hogy az így szerzett mintegy 5000 ügyfélből minél többet megtartson. Ennek érdekében ezen felhasználók továbbra is az Inter.net-el kötött szerződési feltételekkel vehetik igénybe a szolgáltatást, sőt az inter.net domain-ről sem kell lemondaniuk. Természetesen lehetőségül van átállni valamely EQNet-es csomagra, illetve domain-t is válthatnak.

A cégnek nem ez volt az egyetlen akvizíciója az elmúlt időszakban, több kisebben már túlvan, sőt, a jövőben továbbiakra készül. Nagyságrendileg akár több százmillió forintot is kész erre áldozni, ugyanis a hosszú távú célja, hogy középméretű, jelentős piaci erejű szolgáltatóvá váljon. 2007-re hozzávetőleg 600 millió, 2010-re pedig 2 milliárd forintos árbevételt remél a vezetőség.

A cég pillanatnyi jegyzet tőkéje egyébként 20 millió forint. Lapunknak arra a kérdésére, hogy fordított esetben, vagyis ha egy nagyobb cég jelezné felvásárlási igényét, miként reagálna a cég, Graur Tamás vezérigazgató elmondta, hogy jelenleg ezt nem tartja valószínűnek, de ha mégis megtörténne, van az a pénz.

Az EQNet igazgató tanácsának az a Fogoly Lajos az elnöke, aki 1995-ben a Datanet vezetőjeként elsőként vezetett be hazánkban profitorientált internet szolgáltatást. A szakember 1999-ben Solt Ivánnal közösen alapították a céget. A cég stratégiájára jellemző, hogy a szolgáltatáshoz szükséges infrastruktúrát, amely gyakori fejlesztési beruházást igényelt volna, már ekkor sem maga építette, hanem bérelte, és csak a hozzáadott értéket (e-mail, webhoszting, ügyfélszolgálat) valósította meg házon belül.

A közeljövőben a telefon- és internet szolgáltatás összekapcsolását, valamint az IPTV bevezetését tervezi a cég. Mindemellett a vezetőség erősen fontolgatja a tőzsdére lépést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.