Hirdetés
. Hirdetés

PornOver IP

|

A mai nappal megkezdte működését az első magyar, erotikus tartalmat szolgáltató internettévés (IPTV) csatorna, a LUXx TV.

Hirdetés

LUXx TV néven kezdte meg felnőtteknek szóló tartalomsugárzását az ország első magyar erotikus csatornája. A ma délelőtti induláson az ötletadó ifj. Lengyel Tibor, a technológiai hátteret adó TVnet ügyvezető igazgatója instrukciói alapján Kovács "Kovi" István, a hazai erotikus filmgyártás guruja adta meg az IPTV képernyőjén az indító, gyermekzárt feloldó kódot.

Az IPTV-t szolgáltató cég vezetője kiváló üzleti lehetőségnek tartja a 24 órás műsoridejű szexcsatorna indítását: "Előfizetőink körében végzett felmérésünk azt mutatta, hogy igény van az erotikus tartalomra. A megkérdezettek közel kétharmada voksolt erre a tematikára" - mondta el a mai sajtótájékoztatón. A TVnet első embere nagy reményeket fűz a saját csatornához, és jövőre közel 10 ezer IPTV előfizetővel számol. A szolgáltatást igénybe vevők, "három az egyben" csomag mellett tudnak előfizetni az erotikus prémiumcsatornára, amelyben a televíziózás, az internetezés és a telefonálás is együtt van, így kedvezőbb áron hozzáférhető a három szolgáltatás, mint egyenként. A cég a közeljövőben három további saját előállítású tartalmakat közvetítő, egyelőre ismeretlen tematikájú csatorna beindítását is tervezi. Ezekből kettőt már januárban.

Kovi, akit a sajtótájékoztatóra elkísértek "lányai" is, bejelentette a koprodukció ARC-felhívását is. Mától kezdődően egy hónapon át keresik a LUXx TV arcát: azt a dekoratív, jól kommunikáló hölgyet, aki januártól személyében is képviseli a 24 órás csatornát. (Jelentkezni az arc@luxxtv.hu e-mail címen lehet.)



Magyarországon az ORTT szabályozása szerint egyébként tilos 24 órás erotikus csatornát indítani, de a LUXx TV nem esik a szervezet szabályozása alá, mert az internetet használja közvetítő közegként, melyre a szervezet hatásköre nem terjed ki.

Az IPTV-ről:

Az IPTV a digitális műsorszórás minden előnyét magában foglalja. Lényegi különbség azonban, hogy a jeltovábbítás minden végfelhasználó felé egyéni, tehát a felhasználó maga töltheti le a neki tetsző tartalmat, és alakíthatja ki egyéni műsorprogramját. Ez annak az interaktivitásnak köszönhető, amely során a tévénéző aktív kommunikációra képes a vevőkészüléke (set-top-box) segítségével. A szélessávú internet és a Telsey F6 set-top-box együtt képes a, minőségi képélmény megjelenítésére - az előfizető televíziójának képernyőjén. Mindössze egy távirányító, és a felhasználóbarát, magyar nyelvű menürendszernek köszönhetően máris elérhetjük a kívánt tartalmat. Az IPTV alkalmas az úgynevezett time shifting szolgáltatásra is, melyeket azon csatornák esetében igénybe is vehetünk, melyekkel a szolgáltatónak ezt engedélyező megállapodása van. Ez azért fontos, mert a bár a csatornák számára ez egy értéknövelő szolgáltatás, jogilag kérdéses, hogy az egyszeri vetítésre vásárolt filmjogokba belefér-e a time shifting-hez szükséges központi, 24 órás rögzítés. A TVnetnél a legalacsonyabb árú hármas csomag (IPTV, internet, telefon) és a legnagyobb garantált sebesség mellett zenéket is letölthet a felhasználó, miközben pl. az IPTV-jén keresztül rendelt pizzájára várakozik a Netpincér jóvoltából.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.