Hirdetés
. Hirdetés

Potenciális iTunes-gyilkos a láthatáron?

|

A decemberben rajtoló SpiralFrog.Com ingyenes zene- és dalszövegletöltő oldalon a hirdetések megtekintésével kell majd fizetni a dalokért.

Hirdetés

Mint tudjuk, "ingyen leves nincs" és ez a zenei iparra is igaz. De lehet-e olcsóbban adni a zeneszámokat, mint az USA vezető online zeneboltja, az iTunes, mely 99 dollárcentet kér dalonként? A decemberben rajtoló SpiralFrog.Com szerint igen. A cég hirdetési bevételekből kívánja fenntartani magát, de hogy ez pontosan milyen módon fog működni, hogy a felhasználóknak milyen reklámokat kell elviselnie, az csak az induláskor derül ki.

A hirdetők között olyan világcégeket említenek, mint a Benetton vagy a Levi's, de ami nem kevésbé izgalmas, hogy a zenei kínálat sem fog ismeretlen szerzők műveire korlátozódni. A SpiralFrog a "beszállítók" között tudhatja az Universal Music Group-ot (UMG) a világ legnagyobb kiadóvállalatát és az EMI Music Publishinget is. Számunkra üröm az örömben, hogy legalábbis a kezdetekben a SpiralFrog csak az amerikai és kanadai felhasználókat szolgálja ki.

Hogy a SpiralFrog milyen technológiát használ majd a dalok illegális másolásának megakadályozására, azt egyelőre nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy letöltés után a felhasználók mire lesznek jogosultak a tartalmakkal kapcsolatban, például archiválhatják-e majd azokat.

Egyáltalán nem véletlen, hogy az online zenei piacon ilyen éles a küzdelem, hiszen 2005-ben az amerikai szolgáltatók másfél milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak, míg 2010-re már 10,7 milliárdot prognosztizálnak. Ugyanakkor a fájlcserélők révén minden legálisan letöltött dalra negyven illegális letöltés jut. Érdekes továbbá, hogy Németországban és az Egyesült Királyságban a fájlcserélők népszerűsége ellenére már többen látogatják az online boltokat, mint ahányan kalózfájlokat töltenek le.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.