Hirdetés
. Hirdetés

Rendőrök szállták meg a MÁV Informatika épületét

|

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya nyomozói házkutatást tartottak ma reggel a MÁV Informatika Zrt.budapesti, II. kerületi székházában.

Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya nyomozást folytat hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt, a MÁV Informatika Zrt.-nél történt visszaélésekkel kapcsolatban. A nyomozást az I. és XII. kerületi ügyészség rendelte el 2009. november 16-án a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter feljelentése nyomán. Az ügyészség a nyomozás lefolytatására a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölte ki.

A feljelentés és az eljárás eddigi adatai alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi vezetőjének döntései, humánpolitikája, valamint a cég gazdálkodása jelentős kárt okozott a Zrt.-nek és a MÁV-nak is.

Az eljárás során a nyomozók adatokat és információkat kértek a MÁV-tól, az Informatika Zrt-nél kötött egyes végkielégítésekkel, munkaszerződésekkel kapcsolatban. Várják továbbá a nyomozók a Zrt. mintegy 20 céggel kötött tanácsadói szerződéseinek teljes dokumentációját. - olvasható a BRFK tájékoztatójában.

A MÁV Informatika a hazai IT outsourcing, aközlekedésinformatikai és a hitelesítés szolgáltatási piac egyik meghatározó szereplője. E területen végzett tanácsadási, fejlesztési, működtetési és rendszerfelügyeleti szolgáltatásait a MÁV vállalatcsoport társaságain kívül a kormányzati és a nagyvállalati szektor is igénybe veszi.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.