Hirdetés
. Hirdetés

Részvényeket vásárol vissza az IBM

|

Az IBM 15 milliárd dollár értékben vásárol saját részvényeiből, ezzel valószínűleg növekedni fog idén az egy részvényre eső bevétele.

Hirdetés

A jelek szerint a technológiai vállalatok készülnek az amerikai piacon várható recesszióra, ezen belül pedig a forgalom visszaesésére. Az IBM szerint a részvény-visszavásárlás akár öt centtel is javíthatja majd a cég eredményeit. A bejelentés után az IBM-papírok árfolyama 2,9 százalékkal emelkedett, 113,23 dollárra. A Financial Times szerint visszavásárlás valószínűleg arra is utal, hogy a vállalat szerint a részvényei pillanatnyilag alulértékeltek.

Az IBM lépése nem szokatlan, a Hewlett-Packard tavaly novemberben 8 milliárd dollár értékű részvény-visszavásárlási programot jelentett be, a Dell pedig nemrég közölte, hogy 10 milliárdot szán erre a célra. A nagy technológiai cégek részvény-árfolyama egyébként mind gyengülő tendenciát mutat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.