Hirdetés
. Hirdetés

Robbanhat a digitális zeneforgalmazás

|

Az Európai Törvényszék véget vetett az országonként kötelezően eltérő licencelésnek.

Hirdetés

Az egész európai digitális zeneterjesztést pozitív irányban formálni képes döntést hozott pénteken az Európai Törvényszék, ugyanis a bíróság jóváhagyta az Európai Bizottság 2008-ban az EU-s tagállamok közti zenelicencelés egyszerűsítésére hozott határozatát.


Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Apple-höz, Amazonhoz és Google-höz hasonló zeneterjesztőknek az Európai Unión belül elméletileg már csak egyszer kell megállapodniuk a dalok licenceléséről, nem pedig országonként külön kell lefutniuk ugyanazt a kört. Az új módszer főként hazánkhoz hasonló, erősen elhanyagolt államokban jelenthet megváltást, hiszen így mi is gyorsabban megkaphatjuk az új zeneszámokat, továbbá nagymértékben bővülhet a digitális zenekínálat.


A 21 „állami” jogkezelő vállatot – beleértve az Artisjust – tömörítő CISAC kihirdetése után azonnal üdvözölte a döntést, továbbá az ellen sem akadt ellenvetése a szervezetnek, hogy az általános működési módszer jóváhagyása mellett az Európai Törvényszék egy füst alatt felmentette a tagjait az összes kartellezési vád alól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.