Hirdetés
. Hirdetés

Rosszul megy az Acer szekere

|

Veszteséget könyvelhetett el a gyártó a második negyedévben.

Hirdetés

Az Acer mindent megpróbál, hogy jobb helyzetbe hozza magát: tett egy próbát a Windows RT-vel, érdeklik a tabletek, a hibrid notebookok, de saját okosórán és egyéb viselhető kütyük fejlesztésén is dolgoznak. A cég számára sajnos egyelőre nem alakul mindez túl jól pénzügyi oldalról. 

Hirdetés

Bár a mai napig az egyik legismertebb PC-s gyártóról van szó, a vállalat piaci részesedése és a pénzügyi eredményei egyre kevésbé tükrözik ezt a címet. Az idei év második negyedéve alatt az Acer jóval több pénzt veszített, mint amennyit megkeresett. 

A számok tükrében mindez azt jelenti, hogy tajvani új dollárban számolva 89,378 milliárdos árbevételre tettek szert, de ez még mindig veszteséget jelentett: 11,48 milliós mínuszban zárták a vizsgált három hónapot. Az Acer a helyzet megoldására korábban egy új ügyvezetőt is kinevezett, akinek az asztali gépeket kellene megmentenie. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.