Hirdetés
. Hirdetés

Saját részvényeinek számát növelte az Apple

|

Növelte saját részvényeinek számát az Apple amerikai technológiai cég január vége óta. Tim Cook vezérigazgató a Wall Street Journal napilapnak adott interjújában elmondta, hogy az elmúlt másfél hétben 14 milliárd dollárért vett saját részvényeket az Apple.

Hirdetés

Tim Cook szerint a céget meglepte, hogy január 28-án a társaság 2013-as negyedik negyedéves jelentésének ismertetése után 8 százalékkal csökkent az Apple részvényárfolyama. A cégnél úgy döntöttek, hogy élnek a lehetőséggel és "agresszívan" lépnek fel.

Hirdetés

A vezérigazgató szerint a mostani ügyletekkel együtt az Apple több mint 40 milliárd dollárt költött saját részvény vásárlására az elmúlt 12 hónapban. Cook szerint ekkora saját részvényvásárlásra, ilyen rövid idő alatt még egy vállalatnál se volt példa.

"Ez azt jelenti, hogy mi az Apple-ra fogadunk, hogy nagyon bízunk abban, amit most teszünk, és abban is, amit tenni fogunk. Ezt nem csak úgy mondjuk, hanem tettekkel is megmutatjuk" - magyarázta Tim Cook a napilapnak.

A vezérigazgató elmondta, hogy még nincs vége a részvényvásárlásoknak, márciusban vagy áprilisban újabb híreket tud majd mondani, de valószínűleg még legalább 20 milliárd dollárt fognak ilyen célokra felhasználni.

Vannak akik ezt az összesített 60 milliárdos részvényvásárlást is keveslik. Carl Icahn, aki nagyjából 4 milliárd dollár értékben birtokol Apple részvényeket, arra próbálja kényszeríteni a céget, hogy szeptemberig további 50 milliárd dollárt költsön saját részvény vásárlásra, a szabadon elkölthető 160 milliárd dolláros tartalékából.

 

Tim Cook szerint ők a befektetők hosszú távú érdekeit nézik, és erre a pénzre szükség van, ha az Apple fel akar vásárolni egy nagyobb céget. Bár eddig az Apple soha nem költött egy adott cég felvásárlására 1 milliárd dollárnál többet, Cook szerint, ha találnak majd egy megfelelő vállalatot, amely jól illeszkedik az Apple-hoz, akkor nem haboznak majd nagyobb összegeket is kifizetni, hogy megszerezzék.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.