Hirdetés
. Hirdetés

Samsung: visszafogott értékesítés

|

A bizonytalan világgazdasági helyzetre hivatkozva lefelé módosította bevételeinek idei előrejelzését a dél-koreai vállalat.

Hirdetés

A Samsung arra számít, hogy az idén 10 százalékkal fog nőni az árbevétele a tavalyihoz képest. (Korábban 15 százalékos növekedést vártak a cégnél.) Változatlanul profitnövekedést jósolnak, mert a főbb piaci területeken - lapkák, lapos képernyők, mobilkészülékek - növekvő nyereséget várnak. Elemzők szerint a jövő hónapban esedékes, első negyedévi eredmény-beszámolóban a lapka üzletág veszteséges lesz, 2001 óta első ízben.

Tavaly a Samsung 7,43 ezer milliárd von (4,82 milliárd euró) adózott eredményre ért el, ami 12 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A vállalat bevétele 7 százalékkal 63,18 ezer milliárd vonra (41 milliárd euró) emelkedett.

A Samsung csoportnak négy cége van Magyarországon: a gödi Samsung SDI Magyarország mellett a Samsung Electronics kereskedelmi cég, a jászfényszarui Samsung Electronics televíziógyár és az alkatrészeket gyártó, szigetszentmiklósi Samsung Elektromechanikai Zrt. A Samsung SDI Magyarország Zrt. egy hete közölte, hogy gödi üzemében egy újabb plazmatelevizió-modulgyártó sor felállításával kezdődik meg az 59,3 millió eurós beruházás második szakasza. Az első ütem 2006 nyarán indult el, és a múlt év közepén fejeződött be. A Samsung SDI Magyarország idénre 350 millió euró forgalmat és 10 millió euró körüli adózott nyereséget tervez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.