Hirdetés
. Hirdetés

Samsung vs Apple: a pofozkodás folytatódik

|

A Samsung beperelte egy kaliforniai bíróságon az Apple-t, mert szerintük az iPhone 5 sérti a szabadalmaikat. A koreaiak - vélekednek elemzők - az augusztusban rájuk kirótt 1 milliárd dolláros kártérítési pénzt akarják visszaszerezni az Apple-től.

Hirdetés

A Samsung nem sokkal azután ment bíróságra, hogy az Apple bemutatta új csúcstelefonját, az iPhone 5-öt, s azt állítják a keresetükben, hogy a készülékkel az Apple terméke megsérti a vezeték nélküli adatátvitelre vonatkozó technológiai szabadalmukat. Egy Samsunghoz közel álló forrás a Financial Timesnak azt mondta, hogy elképzelhető egy arra irányuló koreai törekvés, amely az iPhone 5 forgalmazásának betiltását célozná, de ez nem volt világos a bírósági meghallgatás során.

Néhány napja a Samsung már bejelentette, hogy harcolni fog az előző, őket elmarasztaló, szerintük igazságtalan, s a gigabírsággal végződő bírósági döntés ellen. Ez nem csak a Galaxy S III csúcskategóriás okos telefonjuk amerikai piaci jövője miatt fontos, hanem mert megakadt az a hadműveletük is, amelyben a tabletpiacot jelenleg vezető iPad dominanciáját akarták megtörni.

A Samsungnál a következőképpen kommentálták a helyzetet: „Mi mindig az innovatív termékeinkkel való versenyt helyeztük előtérbe, inkább, mint a tárgyalótermeket. Ugyanakkor, az Apple folytatja agresszív jogi lépéseit, amelyek korlátozzák a piaci versenyt. Ilyen körülmények között nincs sok választásunk, s megtesszük a szükséges lépéseket, hogy megvédjük az innovációinkat és a szellemi vagyonhoz fűződő jogainkat.

Elemzők szerint a jogi vita megzavarhatja a két vállalat szoros üzleti kapcsolatát. Jelenleg a Samsung a legnagyobb alkatrész beszállítója az iPhone-nak, de az Apple már elkezdte csökkenteni azoknak a chipeknek és kijelzőknek az arányát, amelyeket a Samsungtól szerzett be. Az üzlet azonban olyan méretű, hogy nem valószínű annak érzelmi alapon való lerombolása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.