Hirdetés
. Hirdetés

SAP: hol a profit?

|

A bevételekhez képest kevésbé nőtt a vállalat profitja, de az SAP optimista maradt az év hátralevő időszakát illetően. Indokolatlanul?

Hirdetés

SAP HQ
Ma jelentette be első negyedéves eredményeinek előzetes összesítését a vállalat, ami egyfelől üdvözlendően alakul - a bevételek éves szinten 11 százalékkal nőttek -, másrészt viszont óvatosságra intheti a befektetőket. A profit ugyanis nem emelkedett ilyen mértékben; „csupán” 6 százalékkal produkált többet az SAP az egy évvel ezelőtt azonos időszakhoz képest.

A szoftveres és szoftverrel kapcsolatos szolgáltatások bevételei összesen 2,62 milliárd eurót hoztak a március 31-ével zárult negyedévben, ami éves szinten 13 százalékos bővülésnek felel meg. Ugyanakkor a szoftverekből mindössze 640 millió euró bevételt realizált a vállalat, 4 százalékos növekedést elérve. A teljes bevétel 3,35 milliárd eurónál állt meg, miközben az üzemi eredmény 630 millió euró lett, 6 százalékkal fejelve meg a 2011-es év hasonló időszakának adatát.

Ha ezt megtisztítjuk az akvizíciók és az árfolyamváltozások hatásaitól, akkor az első negyedévben 8 százalékos bevételnövekedést ért el az SAP éves szinten, miközben a szoftverbevétel alig 1 százalékkal bővült. Leginkább az ázsiai, csendes-óceániai és a japán régiókból származott a növekedés, amerikai területen viszont visszaesést volt kénytelen elkönyvelni a vállalat.

Ennek ellenére a cég vezetői bizakodóak a második negyedet illetően, a fenti módosítók figyelembevétele mellett is 15-20 százalékos éves szintű növekedésre számítanak. A teljes évet tekintve is hasonlóan optimisták az SAP-nál: a szoftveres és szoftverrel kapcsolatos szolgáltatásokból származó bevételeket illetően 10-12 százalékos növekedésre számítanak, melybe már beleszámítják a nemrég megszerzett SuccessFactors generálta jövedelmet is. Az üzemi eredmény 5,05 és 5,25 milliárd euró között lesz (miközben jelenleg alig a nyolcada van meg), állítják magabiztosan, miközben 2011-re ez az érték 4,71 milliárd euró volt.

A munkát azonban el is kell végeznie valakinek. Ennek megfelelően dinamikusan bővítette alkalmazottai létszámát az SAP: március 31-én az egy évvel korábbi adathoz képest 1700 teljes idős munkavállalóval dolgoztak többen a cégnél. Az első negyedév végén így összesen 59.400 embernek adott munkát a vállalat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.