Hirdetés
. Hirdetés

SAP mobil eszközökre is

|

Mobil eszközökre készül kiterjeszteni vállalati alkalmazásait az SAP. Elsőként a CRM alkalmazás lesz elérhető többek között iPhone-on, Windows Mobile-on, BlackBerryn, Symbian és Palm eszközökön.

Hirdetés

Az SAP célja, hogy a Business Suite 7 egyes üzleti folyamatai a világ összes mobil eszközén futtathatók legyenek, és ebben a Sybase lesz az együttműködő partnere. A tervek szerint ez év második felétől a felhasználók már több SAP-funkciót futtathatnak készülékeiken, elsőként a CRM-et. A további alkalmazásokat az ügyfelek visszajelzései alapján választják ki - jelentették be a két cég vezetői. John Chen, a Sybase elnök-vezérigazgatója elmondta: a Sybase Unwired Platform már most is alkalmas arra, hogy mobil eszközökön futtasson SAP Business Suite funkciókat, ám még nehézkesen. A partnerség révén a technológia várhatóan jelentősen javulni fog - tette hozzá Chen. A SAP mobil alkalmazásainak árát nem közölték, csupán annyit, hogy az "elérhető" lesz.

Az SAP és a Sybase közötti együttműködés nem kizárólagos. Az SAP már együtt dolgozik Research in Motion-nal, ennek révén a BlackBerry készülékeken már futtatható a német cég CRM alkalmazása. Bill McDermott, az SAP üzemeltetési igazgatója hozzátette: a Sybase is kialakíthat együttműködést más fejlesztőkkel, hogy azok alkamazásai használhatók legyenek mobil eszközökön.

Elemzők szerint ideje volt, hogy az SAP kimozduljon a "nem erre fejlesztettük" mentalitásból. A vállalati ügyfelek egyre inkább keresik a lehetőségeket, hogy az üzleti alkalmazásokat mobil eszközökön is használhassák, így ez a lépés alapvető fontosságú az SAP számára ahhoz, hogy megőrizze a piaci részesedését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.