Hirdetés
. Hirdetés

Segíthet megtervezni a Google következő okostelefonját

|

A termékfelelős Krishna Kumar a Pixel User Community oldalán kéri a felhasználókat, jelezzék, milyen funkciókat szeretnének a Google Pixel 2-ben.

Hirdetés

Még hónapok választanak el bennünket a Pixel 2 bejelentésétől, de a Google már komolyan mérlegeli, hogy milyen funkciókat adjon hozzá első, hivatalos márkanév alatt kibocsátott telefonjának nagy várakozással övezett, új modelljéhez. És ebben most a felhasználók is segíthetnek.

Szó sincs arról, hogy a Google Kickstarter-oldalt indított volna. Egyszerűen arról kérdezi a felhasználókat, hogy mit szeretnek a Pixelben, és mi az, amin javítanának.

A Pixel User Community dizájnnal foglalkozó (Chamfers, cross-hatch patterns and deep blue - obsessing on Pixel's design) című fórumán Krishna Kumar, a Pixel termékmenedzsere négy kérdést intézett a közösség tagjaihoz: mit szeretnek a telefon formatervében, mit utálnak benne, mit csinált jól a Google, és min dolgozhatna még?

Kumar rávilágít posztjában a nehéz döntésekre, amelyeket a Google-nek meg kellett hoznia a Pixel fejlesztése során: "kezdve attól, hogy a tervezőcsapat milyen megszállottan foglalkozott a szélek dőlésszögével és a telefon fogásával, a bekapcsológomb textúráján át egészen a szín- és névválasztásig". A Kumar által "kimerítőnek" és "ijesztőnek" mondott tervezőfolyamattal nemrégiben a CNet is foglalkozott a Pixelben testet öltő, tervezőmérnöki munkát elemző cikkében.

Online közösség segítségét kérni mindig kockázatos vállalkozás - gondoljunk csak a ZTE Hawkeye esetére -, azonban a hozzászólások kétségtelenül kirajzolnak néhány trendet, amely akár befolyásolhatja is a Google Pixel tervezőinek döntéseit. A leggyakrabban kért tulajdonságok egyike a keskenyebb kijelzőkeret, ami az LG és a Samsung hamarosan megjelenő, zászlóshajó modelljein már megtalálható lesz. Sok felhasználó szeretné továbbá, ha az új Pixel vízhatlan lenne, nagyobb tárkapacitást és előoldali sztereó hangszórókat kapna.

Túl sok bába között elveszik a gyerek, tartja a mondás. Kétségtelenül izgalmas bepillantást adnak a válaszok abba, hogy a Pixel-felhasználók mit szeretnek telefonjukban, és mit nem, a Google-nak azonban óvakodnia kellene attól, hogy túl sok javaslatot megfogadjon. A Pixelt ugyanis egyszerűsége teszi nagyszerű telefonná.

Nincs benne semmi forradalmi, a lényeges dolgok azonban jók benne, gondolunk itt elsősorban az Android-élményre. Ha a Google-t elragadja a versengés heve, és megpróbál túl sok funkciót hozzáadni, akkor megnő a kockázata annak, hogy a Pixel elveszíti legfőbb előnyét. De ha már a Google javaslatokat fogad, következzék még egy: tegye elérhetővé több szolgáltató kínálatában és könnyebben megvásárolhatóvá a telefonját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.