Hirdetés
. Hirdetés

Segítő betűtípusok

|

Környezetvédő, kevesebb tonert fogyasztó betűtípust talált ki egy cég. A diszlexiásokat is egy speciális fontkészlet segíti.

Hirdetés

Az ecofont nevű cég egy érdekes ötleten alapuló betűtípust fejlesztett ki: a meglévő betűkészleteket szó szerint kilyukasztja, apró, a normális 12-14 pontos betűnél nem is látszó lyukakkal.

Ezek az apró lyukacskák azonban a nyomtatásnál igazi megtakarítást jelentenek, hiszen a lyukakra nem kell tinta. Betűtípustól függően 25-50 százalékos is lehet a megtakarítás. A környezetvédő betűtípust pénzért árulják, weboldalukról azonban egy ingyenes betűkészlet letölthető.

 

Ecofont
Ecofont

 

A környezetet védő fontkészlet megteremtése mellett az olvasási nehézségekkel, a diszlexiával küzdők számára egy holland egyetemista diplomadolgozatként egy speciális fontot dolgozott ki. Szerinte a diszlexiásoknak segíteni kell megkülönböztetni a betűket, ezért a font elkészítésekor a betűk közötti különbségeket igyekeztek hangsúlyozni: megerősítették az alsó felét a betűnek, félkövérré tették az írásjeleket, megnyújtották a betűk szárait.

A dyslexie nevű fonttal az olvasási nehézségben szenvedők pontosabban, kevesebb hibával olvasták el a szöveget, olvasási sebességük azonban nem nőtt. Az érdeklődők a betűkészletet ingyen letölthetik.

(Köszönjük a beszeljumac.com-nak az ötletet a cikkhez.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.