Hirdetés
. Hirdetés

Silicon Valley Bank brit leányát a HSBC 1 fontért vásárolta meg

|

A globális bankóriás HSBC újabb felvásárlással mentette meg az összeomlott Silicon Valley Bank brit ágát. A HSBC március 13-án jelentette be hivatalosan, hogy leányvállalata, a HSBC UK Bank 1 brit fontért megvásárolja a Silicon Valley Bank Nagy-Britanniában működő leányvállalatát.

Hirdetés

Az SVB UK 2023. március 10-én mintegy 5,5 milliárd font hitele és mintegy 6,7 milliárd font bevétele volt a HSBC közleménye szerint. A 2022. december 31-én záruló pénzügyi évben az SVB UK 88 millió font adózás előtti nyereséget ért el. Az SVB UK tárgyi saját tőkéje várhatóan 1,4 milliárd font körül lesz.

"Az akvizícióból származó nyereség végleges számítását a megfelelő időben közöljük" - írta az HSBC, hozzátéve, hogy az SVB UK anyavállalatainak eszközei és kötelezettségei nem tartoznak a tranzakcióhoz. A vállalat hozzátette, hogy az akvizíciót a meglévő forrásokból finanszírozzák, és azonnal lezárják.

Hirdetés

Noel Quinn, a HSBC csoport vezérigazgatója szerint az akvizíció "kiváló stratégiai értelmet" ad a HSBC egyesült királyságbeli üzletágának, erősíti kereskedelmi banki franchise-át, és fokozza képességét az innovatív és gyorsan növekvő cégek kiszolgálására.

A hír azután érkezett, hogy az Egyesült Államok hatóságai március 10-én elrendelték az SVB működésének leállítását, ami pánikot váltott ki a kriptopiacokon, mivel néhány nagy kriptovállalatnak, mint a Circle és a Coinbase jelentős kitettsége volt a bankkal szemben.

A Circle, az USD Coin - a második legnagyobb piaci értékű stablecoin - kibocsátója az SVB összeomlása miatt nem tud kivenni 3,3 milliárd dollárt a 40 milliárd dolláros tartalékából. A Coinbase-nek mintegy 240 millió dollárnyi vállalati pénzeszköze volt a Signature-nál, de arra számít, hogy az összeget teljes egészében vissza fogja kapni. A Paxosnak, a stabilcoinok, mint a Pax Dollar (USDP) és a bajba jutott Binance USD tablecoin kibocsátója, szintén 250 millió dollárja volt a Signature-nál, de azt mondta, hogy a magánbiztosítása fedezni fogja az összeget - jelentette a Cointelegraph.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.