Hirdetés
. Hirdetés

Sony: 1,7 milliárd veszteség

|

14 éve nem volt veszteséges a japán technológiai óriás. Elbocsátásokat és új stratégiát jelentett be a Sony vezérigazgatója Tokióban.

Hirdetés

Howard Stringer a Sony CEO a tavalyi 3 milliárd dolláros nyereséghez képest igen jelentős – mintegy 150 milliárd jen – 1,7 milliárd dolláros veszteségre számít idén. A vezérigazgató a negatív gazdasági környezettel és az ennek határa visszaeső eladásokkal okolja a rossz eredményeket. A tény az, hogy a Sony gyakorlatilag minden termékének a forgalma visszaesett, s az árfolyam változások a csökkenő eladások mellett további veszteségeket okoztak.

A válság kezelésére kidolgozott első intézkedés csomag azonnali fizetés csökkentéseket, munkaidő csökkentést, gyárbezárásokat, és elbocsátásokat tartalmaz. A pontos számok nem ismertek, de a 187 000 Sony alkalmazott közül mintegy 8000-nek távoznia kell. A cég 56 gyárából 5-6-ot bezárni kényszerül, ezzel további 8000, nem a cég állományába tartozó bérmunkás is az utcára kerül.

A bezárásra ítélt gyárak között van a két tokiói tv-gyár egyike is. Az idősebb dolgozók számára speciális korai nyugdíjazási csomagokat kívánnak kidolgozni, hogy 2010-ig 30 százalékkal csökkenjenek a munkáltatói kiadások.

A most bejelentett átszervezések a tervek szerint 250 milliárd jen költségcsökkentést hoznak majd 2010-re, de mintegy 170 milliárdba kerülnek idén a vállalatnak.


Howard Stringer előadása a 2009-es Consumer Electronics Show-n
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.