Hirdetés
. Hirdetés

Space-tech startupok rekord befektetéseket gyűjtenek be a milliárdosok miatti hírhullám hátán

|

Az iparág az idei év első hat hónapjában 94 tranzakcióból származó 3,6 milliárd dolláros tőkebevonással ezt a mérföldkövet is meg fogja haladni.

Hirdetés

Branson most tért vissza az űr pereméről, és Bezos is hamarosan egy űrrakétában fog turistáskodni, igaz a saját cégének köszönhetően. Elon Musk űrjárművei pedig már szinte menetrendszerűen indulnak különféle feladatok végrehajtására.

Az olyan milliárdos űrvállalkozók, mint Jeff Bezos, Richard Branson és Elon Musk az elmúlt években megemelték a kereskedelmi célú űrutazás közismertségét és hitelességét. Ez a felhajtás hozzájárult ahhoz, hogy a startupok finanszírozási hullámot indítottak el, amely az új űrversenyt a tudományos fikcióból a valóságba ülteti át.

A világűrrel kapcsolatos technológia 200 milliárd dolláros piacot jelent, amely magában foglalja a Földön, a Föld körüli pályán, illetve az űrkutatási és űrkolóniás küldetésekhez használt termékeket és szolgáltatásokat fejlesztő vállalatokat. A PitchBook piackutató cég szerint az ilyen vállalatokba való kockázati tőkebefektetések 2020-ban rekordot jelentő 5,5 milliárd dollárt értek el. Az iparág az idei év első hat hónapjában 94 tranzakcióból származó 3,6 milliárd dolláros tőkebevonással ezt a mérföldkövet is meg fogja haladni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.