Hirdetés
. Hirdetés

Steve Ballmer: ?A Windows 7 hatása talán nem lesz óriási a PC eladásokra?

|

A Microsoft vezérigazgatója egy müncheni sajtókonferencián ejtette el a fenti mondatot. A cég első embere óvatosan optimista az IT gazdasággal és a cég rövid távú kilátásaival kapcsolatban.

Hirdetés

Steve Ballmer a németországi sajtótájékoztatón a Windows 7-nek mint a PC eladások a sokak által várt katalizátori szerepéről beszélt. A Microsoft vezérigazgatója szerint az operációs rendszer október 22-ei premierjekor ?lesz egy kiugrás a PC eladásokban, de talán nem lesz óriási". Arra is utalt, hogy a recesszió utóhatásaként technológiai szektornak némi időre van szüksége ahhoz, hogy visszakapaszkodjon a korábbi szintekre, miután a PC eladások csökkentek és a Microsoft saját bevételei is csökkenni kezdtek.

Csak óvatosan!
Miközben a cég és Ballmer is mindent elkövet azért, hogy a Windows 7-et népszerűsítse, egyúttal arra is törekednek, hogy elejét vegyék egy felfokozott várakozásnak, annak hogy az ipar úgy tekintsen az új operációs rendszerre, mint ami varázsütésre visszalöki a régi kerékvágásba a PC eladásokat. Szeptember 29-én Ballmer egy rendezvényén San Francisco-ban az üzleti felhasználók Windows 7 fogadtatásáról beszélt. Szerinte egyes cégek rögvest a megjelenésekor magukhoz ölelik majd az új operációs rendszert és átállnak rá, míg mások inkább darabonként, az új gépekkel szerzik be azt.

A 2009-es pénzügyi év utolsó negyedévére a Microsoft 17 százalékos bevételcsökkenést jelentett az egy évvel korábbi eredményekhez képest. A 13,1 milliárd dollár 1 milliárddal maradt el a Wall Street becsléseitől. Azért, hogy ezen a csökkenésen fordítson, a cég masszívan népszerűsítse a Windows 7-et és az Office 2010-et, mint mindenképpen szükségeset az üzleti és otthoni felhasználók számára.

Azért, hogy a Windows 7 adoptációját még vonzóbbá tegyék a cégek számára, a Microsoft 90 napos próbaverziót is kínál a Windows 7 Enterprise-ból a cégek számára.

Szeretlek is, meg nem is
Az elemzők jóslatai homlokegyenest eltérőek. A Deutsche Bank még júliusban tette közzé, hogy úgy találták, hogy a Windows 7 valóban gyors adoptációra és masszív technikai frissítésre bátorít. Ezzel szemben a ScriptLogic úgy találta, hogy a cégek 2010-ig várni fognak a Windows 7 alkalmazásával.

?A gazdasági válság közepén vagyunk" - mondta Ballmer az összegyűlt elemzők előtt. ?Nem fogok önöknek itt ülve optimista egy éves előrejelzést adni. Nem fogom megtenni. De ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok optimista."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.