Hirdetés
. Hirdetés

Súlyos vádak a Huawei ellen

|

Az Egyesült Államok főügyésze szerint a kínai cégben nem szabad megbízni.

Hirdetés

Hirdetés

A Huawei és a ZTE nem megbízható, jelentette ki az Egyesült Államok főügyésze, William Barr, aki szerint a kínai cégek biztonsági fenyegetést jelentenek, és emiatt nem húzhatnak hasznot abból a 8,5 milliárd dolláros alapból, amelyet vezeték nélküli adattovábbító eszközök és szolgáltatások kiépítésére hozott létre a kormány.

The Egyesült Államok Szövetségi Távközlési Bizottsága (Federal Communications Commission, FCC) november 22-én szavaz, és azt fogja javasolni szolgáltatás-ellátóknak, hogy cseréljék le a két kínai cégtől származó berendezéseiket.

Barr az FCC-nek írt levelében fogalmaz úgy, hogy saját adataik és a kínai kormányzat praktikái egyaránt arra mutatnak, hogy a Huawei-ben és ZTE-ben nem szabad megbízni.

A főügyés utalt arra, hogy a Huaweit többek között az Egyesült Államok Irán elleni embargójának megsértésével, bankcsalással, valamint üzleti titkokkal történő kereskedéssel vádolják, a ZTE-t pedig 2017-ben bűnösnek találták abban, hogy 32 millió dollár értékben küldött amerikai javakat Iránba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.