Hirdetés
. Hirdetés

Sun: a régió napos oldalán

|

A 25. születésnapját idén ünneplő Sun hazai leányvállalata több pozitív bejelentéssel járult hozzá az ünnepi hangulathoz.

Hirdetés

A szűk körű sajtóbeszélgetésen Hegedüs Gábor, a Sun Microsystems Kft. ügyvezető igazgatója csatlakozott az anyavállalat korábban kiadott pozitív pénzügyi jelentéséhez. Elmondta, hogy a kedvező hazai negyed- és féléves eredmények mögött nem csupán az összvállalati szinten is virágzó szervereladások állnak (Magyarországon elsősorban a közép és alsó kategóriás termékek piacán erősített a cég), hanem több - az időszakot megelőző hónapokban, évben előkészített - nagy projekt is most fordult "termőre".

A nagyvolumenű üzletek közül kiemelkedik az OTP-vel tavaly kötött együttműködés, amelynek alapján a pénzintézet központi mentési és visszaállítási rendszerének üzembe állítását a Sun végezhette. A most elkészült rendszer főbb elemeit egy Sun StorageTek SL8500-as szalagkönyvtár, egy Veritas NetBackup mentési szerver, egy Sun StorageTek L700-as, valamint a hozzájuk kapcsolódó szoftveres környezet adják. A bank minden alkalmazását ehhez a rendszerhez kapcsolta. Az üzlethez tartozik, hogy az OTP Bank szerbiai érdekeltségét is a Sun látja el a mentési és visszaállítási rendszer konszolidálásához szükséges infrastruktúrával.

A régiós expanzió egyébként is prioritásként szerepel a Sun hazai leányvállalatának terveiben. Ezt a célkitűzést erősítheti, hogy márciustól a budapesti iroda koordinálja a vállalat új, kelet-európai kezdeményezését, melynek értelmében a magyar leányvállalat szakemberei segítik a régió leányvállalatait abban, hogy az iparági sajátosságokhoz és az eltérő ügyféligényekhez minnél jobban idomuló megoldást adhassanak a cég munkatársai. A kezdeményezés másik célkitűzése, hogy régiós szinten lehessen koordinálni a vállalat különböző egyetemi programokban való részvételét.

"A Sun Microsystems érezhetően elmozdult a hardverszállítói szerepkörből a komplex infrastruktúra megoldásokat nyújtó piaci szereplők irányába. Az adott üzleti és vállalati környezetben a legjobb megoldás kiválasztásához szükséges képesség és készség elsajátítása új szemléletet igényel. Az új szemlélet meghonosításában nyújthat segítséget a most bejelentett kezdeményezés" - tette hozzá Hegedüs Gábor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.