Hirdetés
. Hirdetés

Sun: növekvő profit a hazai piacon

|

A június végén lezárt pénzügyi évében magyarországi bevételét 12 százalékkal, nyereségét 27 százalékkal növelte a vállalat.

Hirdetés

A Sun ennél pontosabb adatokat nem közölt, csak annyit, hogy az Ausztriát, Csehországot, Szlovákiát, Lengyelországot és Magyarországot magába foglaló közép-európai régió 30 százalékkal növelte termékrendelés-állományát az előző pénzügyi évhez képest. A régió árbevétele 11 százalékkal, a nyereség pedig 23 százalékkal emelkedett. A közlemény szerint a magyar leányvállalat a közép-európai régióban is kiemelkedően jól teljesített, és eddigi legsikeresebb pénzügyi évét zárta.

Hernádi József, a Sun Microsystems magyarországi vezérigazgatója szerint - a várakozásoktól eltérően - a szerverek területén tapasztalták a legerősebb fejlődést: itt 19,8 százalékos volt a növekedés az előző évhez képest. A szolgáltatási terület 15 százalékkal növekedett, ezen belül is az oktatás fejlődött a legdinamikusabban. A Sun hagyományosan erős távközlési üzletága mellett az elmúlt évben a pénzügyi üzletág is kiugró növekedést produkált: a pénzügyi évre vonatkozó árbevételi tervéhez képest 124 százalékos teljesítményével a Sun legerősebb üzletágává vált.

A telekommunikációs és a kormányzati üzletág 10 százalék körüli növekedést mutatott, míg az ipari ágazatot súlyosan érintette az a tendencia, hogy egyre több vállalat külföldön központosítja eszközparkját, leállítva a magyarországi beszerzéseket. A Sun a kieső árbevételt a területen egyre népszerűbb, Intel- és AMD-alapú gépeinek értékesítésével akarja kompenzálni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.