Hirdetés
. Hirdetés

Suse egyelőre inkább rajongóknak

|

Még legalább három év kell ahhoz, hogy az asztali gépekre szánt Suse Linux igazán népszerű legyen - jelentette ki a Novell elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés

Ronald Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója szerint az otthoni felhasználóknak szánt Linux piac felfuttatása hosszabb időt vesz igénybe. "A következő 3-5 évben elsősorban a vállalati szektornak fejlesztett asztali operációs rendszerekre koncentrálunk" - tette hozzá. Közben a cég a techrajongóknak ingyenes programokat ajánl az openSuse disztribúcióhoz. Ez azért fontos, hogy minél több visszajelzést kapjanak, és ennek alapján haladjanak tovább a fejlesztésekkel.

Hovsepian elmondta: nem számít arra, hogy a nyugat-európai és amerikai vállalati ügyfelek az összes asztali számítógépet átmigrálják linuxra. A Novell vezetője az indiai Bangalorban nyitotta meg a Novell új fejlesztőközpontját, és a vállalat további 100 millió dollárt fektet be a következő három év során.

Közben egy másik Linux-disztribúció, az Ubuntu egy hét múlva jelenteti meg az asztali számítógépekre szánt 8.04-es verzióját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.