Hirdetés
. Hirdetés

Symantec: 12 százalékos növekedés

|

A vállalat közzétette a harmadik üzleti negyedév eredményeit,. A bevétel meghaladta a másfél millárd dollárt.

Hirdetés

A Symantec közzétette a 2008-as üzleti év 2007. december 28-ig tartó harmadik negyedévének eredményeit. A vállalat GAAP szerinti bevétele 1,52 milliárd USA dollár, a nem GAAP szerinti eredmény pedig 1,53 milliárd dollár volt. Az utóbbi adat a 2006-os év azonos időszakához képest 15 százalékos növekedést jelent. A GAAP szerinti jövedelem-elhatárolás a 2007. december 28-án véget ért üzleti negyedévben 2,88 milliárd dollár volt, a 2006-os év megegyező időszakában ez az összeg 2,56 milliárd dollárt tett ki, ez 12 százalékos növekedést mutat. A nem GAAP szerinti jövedelem-elhatárolás elérte a 2,9 milliárd dollárt, mely szintén 12 százalékos emelkedés az előző évi 2,58 milliárdos eredményhez képest.

A 2007. decemberi operatív tevékenységre vonatkozó pénzáramlás 462 millió dollár volt az előző év ugyanezen negyedéhez viszonyított 454 millió dollárhoz képest.

GAAP szerinti eredmény: a vállalat erre az időszakra vonatkozó nettó bevétele 13 százalékkal emelkedett, mintegy 132 millió dollár volt a tavalyi év megegyező időszakához képest. Az egy részvényre jutó nettó jövedelem elérte a 10,15 dollárt, mely szintén egy 25 százalékos emelkedést jelent a tavalyi 10,12 dollárhoz képest.

Nem GAAP szerinti eredmény: a nem GAAP szerinti eredmény 2007 decemberi időszakban 292 millió dollár volt az egy évvel ezelőtti 251 millió dolláros bevételhez képest. Ugyanezen szabályok alapján számolt egy részvényre jutó nettó jövedelem pedig 27 százalékos növekedéssel 0,33 dollárt ért el. A részletes GAAP és nem-GAAP szerinti bevételegyeztetéshez a rövidített pénzügyi kimutatást kell figyelembe venni.

A Symantec felhasználói üzletága a teljes bevétel 29 százalékát hozta, mely éves szinten, a nem GAAP szerint 8 százalékos növekedést jelent. A biztonsági és adatkezelési üzletág a teljes bevétel 29 százalékát tette ki, és így éves szinten 9 százalékos növekedést realizált. Az adatközpont menedzsment üzletág a teljes bevétel 29 százalékát adta, mely mintegy 11 százalékos növekedést jelent éves szinten. A szolgáltatások részesedése a teljes bevételből 6 százalék, ez 40 százalékos emelkedésnek felel meg. Az Altiris szegmens bevételei, beleértve a az Altiris felvásárlásából, és a Symantec Ghost, pcAnywhere és LiveState Delivery megoldásait, a teljes bevétel 7 százalékának felelnek meg. Az egyedülálló Altiris megoldásoknak köszönhetően a nem GAAP szerinti bevétel rekordszintű 65 millió dolláros bevétele lett.

A nemzetközi piacról származó bevételek a teljes bevétel mintegy 53 százalékát tették ki a decemberi negyedévben, és éves szinten 21 százalékos növekedést értek el. Az európai, közel-keleti és az afrikai régió a bevételek 35 százalékát képviselte, 26 százalékos növekedést realizálva ezzel. Ázsia, a Csendes-óceán térsége és Japán eredménye a negyedév teljes bevételének 14 százalékát tette ki, éves szinten 19 százalékos növekedést érve ezzel el. Az amerikai kontinens (azaz az Egyesült Államok, Latin-Amerika és Kanada) a bevételek 51 százalékát adta és 8 százalékos emelkedést mutatott éves szinten.

A 2008 márciusi negyedévre a GAAP szerinti bevételek 1,5 és 1,54 milliárd dollár között várhatóak. A nem GAAP szerinti bevételek várhatóan 1,51 és 1,55 milliárd dollár között lesznek. A GAAP szerinti részvényenkénti nettó osztalék 0,16 dollár és 0,18 dollár között alakul majd, míg a nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó osztalék 0,33 dollár és 0,35 dollár között fog mozogni. A GAAP szerinti bevétel-elhatárolás értéke várhatóan 2,94 és 3,05 milliárd dollár között lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.