Hirdetés
. Hirdetés

Szabadalomháborút indított a Nokia

|

A jelek szerint elsősorban a HTC-ből kíván sok pénzt kicsikarni a gyártó.

Hirdetés

Ma reggel a Nokia munkatársai egy sajtóközlemény formájában hivatalosan is bejelentették, hogy szabadalmi háborút indítottak bizonyos rivális mobilgyártók ellen, hiszen a HTC / Research In Motion / Viewsonic trió állításuk szerint különféle eszközeikben 45 szabadalmukat bitorolják.


Nem meglepő módon a cég több fronton is harcolni kíván: Németországban az összes gyártót bíróságra citálják, míg az Egyesült Államokban csak a HTC és Viewsonic ellen indítottak keresetet, plusz a tajvaniakat még a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (ITC) is bepanaszolták.


Sajnos a kérdéses szellemi tulajdonok pontos listáját nem hozta nyilvánosságra a Nokia, ám tájékoztatásuk szerint alapvető hardveres és szoftveres szabadalmakról van szó. Az alperesek közül egyelőre senki sem kommentálta a kegyetlen első pénzügyi negyedévet zárt finn gyártó akcióját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.