Hirdetés
. Hirdetés

Szépen terem az alma

|

Az Apple közzétette második negyedéves eredményét: a forgalom 34, a részvények hozama 41 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Hirdetés

A 2006-os pénzügyi év március 31-én záródó második negyedévben az Apple 410 millió dollár - azaz részvényenként 47 cent - nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 290 millió dolláros - azaz részvényenként 34 centes - nyereségével. A most lezárult negyedév teljes forgalma 4,36 milliárd dollár volt, ami szintén jelentős növekedést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 3,24 milliárd dolláros forgalomhoz képest - a bruttó árrés az előző évhez hasonlóan 29,8 százalék volt.

A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 43 százalékát tették ki. Az Apple történetének második legnagyobb forgalmú negyedévében 1 millió 112 ezer darab Mac számítógépet és 8 millió 526 ezer iPod készüléket értékesített. Ez a számítógépek területén 4 százalékos, az MP3-lejátszók területén 61 százalékos növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához viszonyítva.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.