Hirdetés
. Hirdetés

Szoftver nélkül nincs üzlet

|

A HP részben felvásárlások, részben saját fejlesztések révén egyre többet fektet a szoftveriparba.

Hirdetés

A komplex vállalati, üzleti folyamatokat kezelő szoftvermegoldások iránti igényt jelzi, hogy körülbelül 600 résztvevővel rendezték meg az idei tavaszi HP Szoftver Konferenciát. Az eseményen több mint 40 előadás mutatta be a HP-nak a Mercury felvásárlásának lezárultával kialakított Üzletre Optimalizál Technológiai Megoldásválasztékát. Ma az informatikai technológia nem csupán támogatja az üzleti folyamatokat, hanem sok esetben a létrehozója is, nélküle az üzleti lehetőségek egy része egyszerűen nem létezne. Ezért a technológia fejlesztés célja ma már nemcsak a teljesítménynövelés vagy a költségcsökkentés, hanem az adott feltételek mellett az üzleti folyamatokra való optimalizálása.

Egy, a HP megbízásából készített felmérésben világszerte 1125 informatikai szakembert kérdeztek meg a cégénél folyó informatikai projektekkel kapcsolatban. A válaszokból - többek között - kiderült, hogy az érintett cégek csupán 9 százalékánál fejezték be a projekteket határidőre, 24 százalékuknál a projektek negyede csúszott, 4 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy egyetlen projekt sem készült el az eredeti határidőre.

A megkérdezettek 62 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nagyobb nyereséget érhetnének el, ha gyorsabban készülnének el az informatikai projektek.

A hazai viszonyok között, mivel a cégek informatikai részlegének többsége a feladataihoz képest folyamatos erőforráshiánnyal küzd, különösen fontos az adott helyzetben optimális, de mégis bővíthető, skálázható megoldások bevezetése.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.