Hirdetés
. Hirdetés

Szoftverfrissítéssel igyekszik elkerülni az iPhone-ok betiltását az Apple

|

A kínai bírósági döntés miatt a régebbi modelleket érintő iOS-frissítést fog kiadni az almás cég.

Hirdetés

Hirdetés

A hét elején egy kínai bíróság betiltotta több iPhone-modell forgalmazását arra hivatkozva, hogy megsértenek két Qualcomm szabadalmat. Az állítólagos törvénysértés ellenére az Apple továbbra is árulja az összes iPhone-modellt Kínában arra hivatkozva, hogy a szóban forgó szabadalmak csupán az iOS operációs rendszer régebbi verzióit érintik, az újabbakat pedig nem (fellebbezett is a bírósági döntés ellen). Mi több, tervezik egy szoftverfrissítés kiadását a jövő héten, méghozzá a Reuters  szerint a régebbi operációs rendszer változatokhoz.

További részletek egyelőre nem ismeretesek, az Apple jövő hétre ígér tájékoztatást az ügyben. Ugyanakkor a Qualcomm az új generációs iPhone-ok, köztük a 2018-as modellek betiltását is szeretné elérni, ebben az ügyben még nem született döntés.

Az Apple tavaly több mint 50 millió iPhone-t adott el Kínában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.