Hirdetés
. Hirdetés

Szörnyeteg születik - közösködik az Asustek és a Gigabyte

|

Két hatalmas tajvani alaplapgyártó, az Asustek Computer és a Gigabyte Technology közös vállalkozásba kezd. Az új formáció 2007. január elsejétől kezdve gyárt majd alaplapokat és grafikus kártyákat.

Hirdetés

Az 51 százalékban a Gigabyte és 49 százalékban az Asustek tulajdonában levő közös vállalkozás 244 millió dolláros tőkével alakul meg. A megegyezés értelmében az új cég elnökét, három igazgatót és az őket ellenőrző személyt is a Gigabyte delegálja majd. Az Asustek két további igazgatói helyre nevezheti meg jelöltjét.

Az Asustek tavaly 52 millió alaplapot és 9,6 millió grafikus kártyát gyártott, a Gigabyte majdnem 15,85 millió alaplapot és 3,7 millió grafikus kártyát állított elő. Előzetes becslések szerint idén mindkét vállalat jelentős mértékben túllépi a tavalyi eredményt.

Az Asustek gyártási kapacitásával kiegészülve a Gigabyte tovább csökkentheti majd termékei előállításának költségeit, igen nehéz helyzetet teremtve a rivális Elitegroup Computer Systems (ECS) és Micro-Star International (MSI) számára. (Márciusban a Gigabyte-ot még az MSI-vel hozták hírbe, de az állítólagos összeolvadás megmaradt a pletykák szintjén.) Az Asustek maximális becsült kapacitása havi 20 millió alaplap legyártására elegendő.

A működését 2007 első napján megkezdő új formációval kapcsolatos további részleteket (ide értve például a társaság nevét) a felek később hozzák majd nyilvánosságra. Ami viszont első pillantásra nyilvánvaló: a két cég együttesen a vonatkozó piac hatalmas részét - körülbelül felét - tudhatja maga mögött világszinten, közös vállalkozásukkal riasztó cégóriás jön majd létre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.