Hirdetés
. Hirdetés

Tárgyalt a magyar kormány a Huawei-jel

|

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Huawei képviselőivel folytatott megbeszélésen hangsúlyozta, hogy a magyar üzleti környezet változatlanul nyitott és objektív marad minden külföldi befektető számára.

Hirdetés

A miniszter és a Huawei megtartották éves, soron következő egyeztetésüket a vállalat globális és magyarországi előrehaladásáról, fejlődéséről.

Hirdetés

Szijjártó Péter a tárgyalások során üdvözölte, hogy a Huawei idén ünnepli európai 20. és magyarországi 15. születésnapját, hazánkban több mint 2000 ember számára biztosít munkahelyet, és nagyban hozzájárul a hazai, infokommunikációs szakmák iránt érdeklődő tehetségek fejlesztéséhez.

Jelenleg pedig adományokkal segíti a Covid-19 vírus elleni hazai küzdelmet a legkorszerűbb technológiák bevonásával és jelentős mennyiségű, egészségügyi védőfelszerelés ajándékozásával.

A tárcavezető kiemelte, Magyarország továbbra is nyitott és tisztességes gazdasági, üzleti környezetet fog biztosítani a külföldi befektetők számára. Az Európai Unión belül most zajló, a következő generációs mobilhálózatokra, az úgynevezett 5G-re vonatkozó biztonsági kockázatelemzése kapcsán a külügyminiszter ismét elmondta, üdvözli a Huawei részvételét a magyarországi 5G kiépítésében.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány változatlanul fenntartja a globális távközlési szállítókkal szembeni álláspontját, miszerint származási ország alapján senkit sem szabad kizárni a versenyből. Ez nem a megfelelő módszer a kiberbiztonsági kihívások kezelésére, és a magyar emberek javát sem szolgálja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.