Tarol a HANA - SAP Forum Siófokon

|

Még az első SAP vállalati információs rendszer (ERP) iránti igény fokozódásának sebességét is meghaladja az, ami a piacon az SAP HANA technológiája esetében tapasztalható.

Ezt jelentette ki hétfőn délelőtt Ablonczy Balázs, az SAP Magyarország ügyvezető igazgatója az idei SAP Forum alkalmából rendezett sajtóbeszélgetésen, a kétnapos konferencia helyszínén, Siófokon.

Ablonczy, aki 2009 szeptembere óta áll a nemzetközi cég magyarországi leányvállalatának élén, hangsúlyozta, hogy a HANA afféle „game changer” technológia, amely iparágakat fog teljesen megváltoztatni. Világszerte 1800 ügyfél használja már e technológiát, hazánkban pedig 17 vállalat, köztük állami vállalat is, tartozik a HANA ügyfélkörébe. Az SAP bevételeinek legdinamikusabban növekvő szelete az adatbázis-kezelést és elemzést forradalmasító technológiáé: 2012-ben az előző évhez képest 140 százalékkal bővült a német tövű nemzetközi vállalat HANA-árbevétele.


Fontos üzenetet fogalmazott meg az ügyvezető igazgató az e-közigazgatás fejlesztéseinek előkészítésén dolgozók számára. Ablonczy kifejtette, hogy a következő uniós költségvetési ciklusra tervezett 200 milliárd forintos infokommunikációs költési keret megfelelőnek tűnik, ám igen fontos, hogy a projektek előkészítői ismerjék meg az új innovációkban rejlő lehetőségeket, mert így a beruházások hatékonyabbak és mindannyiunk számára hasznosabbak lehetnek.

Partneri együttműködésekkel erősíti piaci pozícióit az SAP – mind itthon, mind pedig külföldön. A néhány éve még mindössze 8 százalékos partneri részesedés a teljes cég forgalmából néhány éven belül 40 százalék fölé kell, hogy növekedjen.

Az SAP és a magyar kormány közötti lehetséges stratégiai megállapodást firtató kérdésre válaszolva Ablonczy Balázs elmondta, hogy egy ilyen megállapodással kapcsolatban még nem keresték meg az SAP-t. Az SAP számára nincs szükség ilyen megállapodásra ahhoz, hogy sikeres legyen – mondta Ablonczy, aki nem tudja, milyen előnnyel jár egy ilyen megállapodás. Ablonczy szerint egy marketing listáról van szó, amelynek hátterében talán lehet valami, de ő úgy véli, hogy semmi sincs.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.