Hirdetés
. Hirdetés

Távozik a Lenovo vezérigazgatója

|

Távozik a Lenovo elnök-vezérigazgatója, William Amelio azt követően, hogy a PC-gyártó 97 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni 2008 utolsó három hónapjában.

Hirdetés

Amelio, aki korábban a Dellnél töltött be vezetői posztot, 2005-ben került a Lenovo élére, és az elmúlt években széleskörű átalakításokat végzett el a cég szervezetében. A Lenovo a múlt hónapban jelentette be, hogy 2500-zal csökkenti az alkalmazottainak létszámát, csökkenti a vezetői fizetéseket és összevonja az oroszországi és a távol-keleti térségbeli működését.

A cég üzleti kilátásai azonban az elmúlt hónapokban tovább romlottak: a cég csütörtöki közleménye szerint a Lenovo bevételei 20 százalékkal csökkentek a harmadik pénzügyi negyedévben az egy esztendővel korábbihoz képest; a Hong Kong-i tőzsdének eljuttatott profitfigyelmeztetésben pedig arra figyelmeztetett a vállalat, hogy a következő időszakban további kihívásokkal kell megküzdenie mind a Lenovonak, mind az egész PC-gyártó iparágnak.

A Lenovo közleménye szerint a távozás oka, hogy lejárt Amelio három éves vezetői megbízása; szeptember végéig tanácsadóként azonban dolgozik tovább. Ameliót a vezetői székben Jang Jüan-csing (Yang Yuanqing) váltja, aki az IBM PC-gyártói részlegének megvásárlása és a kínai Lenovo székhelyének az Egyesült Államokba történt áthelyezését megelőzően, 2001-2004 között már betöltötte az elnök-vezérigazgatói posztot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.