Hirdetés
. Hirdetés

Teljesen átalakul a Microsoft

|

Az átszervezés elsődleges célja a vállalaton belüli harc megszüntetése.

Hirdetés

Steve Ballmer még tavaly ősszel nekiállt a Microsoft teljes átalakításának, a mostanra véglegesedett változtatásokkal a vezérigazgató célja a vállalaton belüli harcok lecsillapítása, az egymással ellenségesen viselkedő – vagy legalábbis érdemi kommunikációtól elzárkózó – divíziók közti együttműködés megteremtése.


Ballmer az alkalmazottaknak küldött levelében meglehetősen hosszan fejtegette a különféle ok-okozati összefüggéseket, ám a lényeget egyetlen mondatban is sikerült összefoglalnia: „a jövőbeli túléléshez egyetlen közös stratégia, szoros együttműködés, kiváló kommunikáció, döntéshozatali képesség, továbbá pozitív hozzáállás szükséges”.


A legfontosabb változások:
-Terry Myerson: eddig a Windows Phone fejlesztéséért felelt, mostantól a komplett operációs rendszerek divíziót vezeti; ebbe beleértendő az XBOX szoftvere is.

-Julie Larson-Green: az operációs rendszerekbe most beolvadt Windows részleg volt irányítója a frissen megalapított, a vállalat minden egyes hardverfejlesztéséért felelős „eszközök és stúdiók” üzletágát kapta.

-Qi Lu: „alkalmazások és szolgáltatások” üzletág, ő felel többek közt a Bingért is.

-Satya Nadella: a „felhő és nagyvállalat” divízió az üzleti backend technológiákat fejleszti (például adatbázisok), ezen felül Nadella felel a Microsoft saját adatközpontjaiért.

-Eric Rudder: kutatási részleg.

-Tami Reller: a Windows divízió eddigi pénzügyi igazgatója innentől az új marketing csoportot vezeti.

-Tony Bates: a Skype részleg volt főnöke mostantól üzletfejlesztéssel foglalkozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.