Hirdetés
. Hirdetés

Tisztán flash tárolórendszert fejleszt a NetApp

|

Sikeres negyedéven van túl a NetApp; a cég az eredmények ismertetése mellett nagyvállalati portfoliójának megújulását is bejelentette.

Hirdetés

A vállalat 1,6 milliárd dollárt meghaladó forgalommal és közel 160 millió USD adózott eredménnyel zárta harmadik pénzügyi negyedévét. A 4%-os növekedést a pénzügyi piacok elégedettséggel nyugtázták. A gyártó 9 havi forgalma a 4,6 milliárd dollárt is meghaladja. Nagy sikernek tekintik ezt a cégnél, különösen a versenytársak tárolási üzletágainak forgalmi csökkenéséhez képest.

Ami a FAS (Data ONTAP alapú) portfolió eredményét illeti, a nagyvállalati FAS6200-es széria 19%, a FAS3200-es pedig 16% növekedést hozott az előző negyedévhez képest. Az igazi meglepetéssel mégis a FAS2200-es termékcsalád szolgált: 55%-os növekedést hozva az egy évvel korábbi negyedéves eredményéhez képest. A NetAppnál úgy vélik, ez remekül bizonyítja, hogy a KKV szektor intelligens tárolók iránti igénye milyen dinamikusan fejlődik, minden válság és pénzügyi megszorítás ellenére.

A közelmúltban a NetApp csendben felvásárolta a nagyvállalatok távoli mobil adatelérésére szakosodott ionGridet. A zászlóshajó az iOS-alapú, Stratos névre hallgató termék, mely nagyvállalati környezetek tűzfalai mögött elérhető üzleti adatok, szerverek, alkalmazások és adatbázisok nagybiztonságú elérését teszi lehetővé iPhone-ról és iPad-ről, kiküszöbölve a nyilvános számítási felhő használatának szükségét. Emellett a felhasználók az Active Directory belépési adataik megadásával megnyíló hozzáférésük által elért dokumentumokon akár offline is dolgozhatnak, úgy, hogy a módosítások a legközelebbi csatlakozáskor szinkronizálódnak. A NetApp a vállalati adatmenedzsment területén a mobil elérések központi felügyeletét is integráló megoldásban látja a jövőt.

Mindazonáltal, tovább erősödik a NetApp és a Cisco együttműködése, a vállalati privát és hibrid felhő alapú szolgáltatásokhoz egységes infrastrukturális és felügyeleti környezetet biztosító FlexPod architektúrája. A Cisco további integrációs pontokkal bővítette a FlexPod keretrendszert: az UCS felügyeleti megoldások mellett a Cisco Intelligent Automation for Cloud is elérhető lesz hozzá, valamint a nagy szolgáltatói környezetekbe való FCoE skálázhatóságát is tovább növelte.

Ezen felül a Validated Design minősítés immáron a NetApp fürtözött horizontális scale-out Data ONTAP tárolási platformjára is elérhető. Az ExpressPod középvállalati privát felhő infrastruktúra csomag pedig hamarosan a Microsoft Windows Server 2012 Hyper-V környezettel integráltan is elérhető lesz.

A NetApp bejelentése szerint a FAS6220, 6250 és 6290-es típusok leváltják a korábbi termékverziókat. Mivel a FAS/V6200-as széria esetén a fürtözött környezet és a kiemelkedően nagy teljesítmény-igény tipikusnak mondható, a NetApp a FAS6220 esetén megduplázta (96GB), a 6250-nél pedig 50%-kal emelte (144GB) memóriakapacitást elődeihez képest, míg a FAS/V6290-hez pedig 16 darab választható FC vagy SAS portot kínálnak. A Data ONTAP platform horizontális scale-out fürtözésével a megújult 6200-as sorozat építőkockáiból akár 50PB kapacitásig is skálázható egy egységes NetApp tárolófarm.

Az új termékek V-Series verzióban is elérhetőek, melyekkel az egyéb gyártók (EMC, Hitachi, IBM, Fujitsu, HP) által szállított vállalati FC SAN tárolóinak kapacitásai bővíthetőek a NetApp tárolási és felügyeleti képességeivel, egyúttal megoldva jövőbeni skálázhatóságot is a Data ONTAP fürtözött üzemmódjának támogatásán keresztül.

Már rendelhető a tisztán flash kapacitás alapú, extrém IOPS igények (adatbázisok, HPC megoldások) kiszolgálására született NetApp EF540-es tárolómegoldás, amely a korábbi Engenio felvásárlásból származó Big Data célfeladatokra optimalizált E-sorozat termékcsalád legújabb képviselője.

A független tesztlaborok tanúsága szerint a 12 vagy 24 meghajtóval szerelt 2U méretű megoldás akár 310 000 IOPS folyamatos teljesítményre is képes. A 800GB-os nagy megbízhatóságú SSD meghajtókra épülő platform egyszerűen, biztonságosan, leállás-mentesen és rugalmasan bővíthető/karbantartható. Mivel kis fogyasztású és együttműködik a NetApp Santricity szoftver platformon futó E-sorozat többi tagjával, a komplex HPC és Big Data rendszerek hatékonyságát tovább növelheti.

A NetApp egyúttal bejelentette, hogy a hagyományos merevlemezes rendszerektől eltérő megközelítésű, az alapoktól újratervezett architektúrára épülő, tisztán flash tárolórendszert fejleszt. Ez az új termékcsalád FlashRay néven már 2013-ban bétatesztelésre kerül, és várhatóan 2014-ben lesz elérhető. Olyan tárolási hatékonysági funkcionalitásokkal is rendelkezik majd, mint a deduplikáció és a tömörítés, valamint horizontális scale-out képességekkel skálázható lesz, az alacsony késleltetés és magas rendelkezésre állás mellett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.