Hirdetés
. Hirdetés

Tíz évet kaphat a bitcoin tőzsde milliárdokat eltüntető vezetője

|

Vádat emeltek Japánban a Mt. Gox bitcoin tőzsde korábbi vezérigazgatója ellen, akit sikkasztással gyanúsítottak meg.

Hirdetés

Mark Karpelest augusztusban tartóztatta le Tókióban a japán rendőrség, 17 hónappal azután, hogy a Mt. Gox csődvédelmet kért, mivel több tízmillió dollárnyi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A gyanú szerint Karpeles az ügyfelek számláiról törvényellenesen pénzt utalt át saját cége számlájára. Nem kevesebb, mint 850 ezer bitcoinnak veszett nyoma, amelyből később 200 ezret "megtaláltak". A bűncselekmény elkövetését tagadó Karpeles esélyeit nagymértékben rontja, hogy Japánban 99 százalék körül van az elítélési aránya azoknak, akik ellen vádat emelnek.

Hirdetés

A Mt. Gox bukása a bitcoin lufi kipukkadásának egyik legjelentősebb eseménye volt. A kriptovaluta árfolyama 118 dollár körüli értékről két hónap alatt közel 1000 dollárig emelkedett, ami a világ legnagyobb bitcoin tőzsdéjévé tette a Mt. Goxot. Ahogy az lenni szokott, a gyors meggazdagodás reményében sokan fektették pénzüket a szárnyaló bitcoinba, a Mt. Gox összeomlása azonban rávilágított a piac szabályozásának hiányára, és gyorsan lehűtötte a felforrósodott kedélyeket. Jelenleg a bitcoin árfolyama a Coin Desk adatai szerint 229 dollár körül van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.