Hirdetés
. Hirdetés

Tizennégy százalékkal nőtt a RIM részvényárfolyama

|

A szebb napokat látott kanadai gyártó tekintélyét alaposan megtépázta a konkurensek erősödése és új operációs rendszerük, a BlackBerry 10 bemutatásának folyamatos halogatása. A cég vezetőinek végre sikerült visszaszerezniük a befektetők bizalmát: részvényeik hihetetlen erősödést produkáltak az elmúlt két hónapban.

Hirdetés

A Research in Motion (RIM) részvényeinek árfolyama igen jelentős, 14 százalékos emelkedést produkálta pénteki kereskedésben. A megugráshoz valószínűleg nagyban hozzájárult Kris Thompson, a National Bank Financial elemzőjének jelentése, amelyben jelentősen javított a papírok árfolyamának alakulásával kapcsolatos előrejelzésén.

Thorsten Heins, a RIM vezérigazgatója

A RIM múlt héten jelentette be, hogy 2013. január 30-án mutatja be új operációs rendszerét, a BlackBerry 10-et. A szoftver piacra vezetését többször is elhalasztották – eredetileg 2012 januárjában akarták bemutatni a gyártó új generációs okostelefonjaival együtt. A kanadaiak a vállalat megújulásának jelképeként tekintenek OS-re: nem csoda, hogy a folyamatos halasztások alaposan megingatták a vállalat piaci pozícióját. Egyes elemzők idővel már azt is kétségbe vonták, megéri-e egyáltalán a RIM a BlackBerry 10 premierjét.

Nem csoda, hogy Thorsten Heins vezérigazgató az elmúlt hónapokban azzal töltötte az idejét, hogy körbehaknizza a jelentősebb befektetőket, és igyekezzen meggyőzni őket arról, hogy további halasztásokra nem kerülhet sor; megéri várni. A jelek szerint Heins turnéja jó hatással volt a részvényesek hangulatára: a RIM papírjainak árfolyama pár hónap alatt meghökkentően magas, 59 százalékos emelkedést mutatott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.