Hirdetés
. Hirdetés

Több AMD processzor, alacsonyabb profit

|

Bár a Dell szóvivője nem lát kapcsolatot a profit csökkenése és az AMD-vel való szorosabb együttműködés között, a két bejelentés egy időben történt.

Hirdetés

Nehéz idők járnak a világ legnagyobb PC gyártójára, a Dell-re. A második pénzügyi év augusztus elején közzétett adatai szerint a bevétel ugyan 5 százalékkal, 14,1 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest, a profit azonban majdnem a felére, 502 millióra csökkent az egy évvel ezelőtti 1 milliárdról. Mindez természetesen a részvényárfolyamon is meglátszik, az elmúlt 12 hónapban 47 százalékkal esett az ára.

Bár a cég szóvivője nem lát kapcsolatot a profitcsökkenés és az AMD-vel való szorosabb együttműködés között, tény, hogy a két bejelentés közel egy időben történt. A nagy PC gyártók között a Dell hosszú évekig kitartott a "kizárólag Intel CPU" üzletpolitika mellett, de ez év májusában bejelentette, hogy az év végén már négyprocesszoros AMD alapú kiszolgálókat is kínál majd.

Augusztus 17.-én jelentették be, hogy a Dell asztali PC-kben és noteszgépekben is alkalmazni fogja az AMD processzorokat, és az első ilyen noteszgépét már októberben piacra hozza. Mivel a felmérések szerint az x86 alapú kiszolgálók piacán a nyár közepére 26 százalékra nőtt az AMD részaránya, sokan úgy vélik, a korábbi üzletpolitika melletti kitartás egyértelműen hátrányos volt a Dell számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.