Hirdetés
. Hirdetés

Több eladott PC, kevesebb bevétel

|

Az IDC szerint a személyi számítógépek eladásai jobban alakultak a második negyedévben, mint amire az elemzők számítottak.

Hirdetés

Az IDC adatai szerint a PC-eladások darabszáma csupán 3,1 százalékkal csökkent a világpiacon az előző év azonos időszakához képest. Az IDC elemzői kétszer nagyobb visszaesésre számítottak. Korábbi előrejelzésében a piackutató cég úgy vélte, hogy leghamarabb ez év utolsó negyedévében várható növekedés, ám a szerdán közzétett elemzés szerint lehetséges, hogy ez már a harmadik negyedévben megtörténik.

Ami az eladások értékét illeti, a helyzet már kevésbé biztató, mivel az olcsó netbookok nagyobb arányban fogytak, mint a többi termékcsoport. Az Intel egy nappal korábban arról számolt be, hogy a második pénzügyi negyedévben a netbookokba szánt Atom processzorok eladásai kétharmaddal növekedtek az előző negyedévhez képest. A PC eladások főként Ázsiában növekedtek, de a laptopok világszerte is jobban fogytak a vártnál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.