Hirdetés
. Hirdetés

Több mint négymilliárd forint lesz a Femtonics idei árbevétele

|

Jellemzően a magas GDP-vel rendelkező országokban működnek olyan laboratóriumok, ahol a cég által kifejlesztett berendezéseket használják.

Hirdetés

A várakozások szerint idén jelentősen, a korábbi év több mint háromszorosára növeli árbevételét az agykutatásban alkalmazható, speciális lézerpásztázó mikroszkópok és azok segédberendezéseinek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozó Femtonics Kutató és Fejlesztő Kft.

A budapesti székhelyű, magyar tulajdonú, 2005-ben alapított társaság közleményében jelezte: a vállalat a világon elsőként fejlesztette piacérett termékké az agykutatásban alkalmazható valós idejű 3D akuszto-optikus szkenner alapú lézerpásztázó mikroszkópot, és ezen a területen máig piacvezető.

Iván Zsolt, a vállalat értékesítési és marketing vezetője a közleményben kifejtette: a cégük által a világon elsőként forgalomba hozott mikroszkóprendszer mozgás közben is képes mérni az idegsejtek sejttestjeiben és nyúlványaiban zajló elektromos aktivitást és az információ áramlását. A fejlesztés tulajdonképpen egy térben működő képstabilizátor, amely rendkívüli precizitással méri a folyamatokat. Az eszköznek köszönhetően lehetővé válik, hogy a gondolatok, a memória, az érzelmek alapjait egyre behatóbban ismerjék meg a kutatók - részletezte a szakember.

Hirdetés

Kozma Richárd vezető termékspecialista ismertette: a cég legjelentősebb értékesítései 2023-ban az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és az EU országaiban történtek, ugyanis jellemzően a magas GDP-vel rendelkező országokban működnek olyan laboratóriumok, ahol a cég által kifejlesztett berendezéseket használják.

A társaság tervei szerint egyre több országban lesznek jelen termékükkel, jövőre ennek megfelelően további húsz százalékkal szeretnék növelni megrendeléseik összértékét.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 150 főt foglalkoztató Femtonics Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2022-ben 1,299 milliárd forint volt, ami mintegy 12 százalékkal maradt el az előző évitől, bevételeinek túlnyomó része exportból származott. A vállalkozás adózott eredménye 2021-ben meghaladta a 245 millió, míg tavaly az 50 millió forintot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.