Hirdetés
. Hirdetés

Tőkecsökkentés a VIA-nál

|

Sajnos továbbra is rossz hírek érkeznek a VIA háza tájáról. Az egykoron alaplapi chipseteiről híres tajvani cég tőkecsökkentésre készül.

Hirdetés

Régen volt az, amikor ha valaki AMD Athlon processzoros gépet birtokolt, akkor az automatikusan azt jelentette, hogy annak alaplapján VIA lapkakészlet dolgozott. A cég kiszorult a chipsetek piacáról és ezután sehogy sem sikerült magára találnia, holott a netbookok és az Intel Atom processzor sikere kapcsán reménykedtünk abban, hogy a VIA Nano processzor lesz a cég csodafegyvere - melyről a hazai sajtóban egyedüliként összehasonlító tesztet is közöltünk. A VIA Technologies most bejelentette, hogy tőkéjének 60 százalékos csökkentését tervezi. Az 5,17 milliárd tajvani dollárra (153,4 millió amerikai dollár) való redukálást már az igazgatótanács jóvá hagyta, most csak a részvényeseknek kell engedélyezniük azt a következő részvényesi találkozón június tizenkilencedikén.

A lépéstől azt várják, hogy a részvények árfolyama a jelenlegi 4,5 tajvani dollárról 11,365 tajvani dollárra emelkedik majd.

A cég még nem tette közzé 2009 első negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit, de az elemzők veszteségek bejelentésére számítanak miután a cég a 2008-as évre 4,02 milliárd tajvani dolláros veszteséget realizált.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.