Hirdetés
. Hirdetés

Történelmi siker: 32 milliárdos befektetést kapott a magyar startup

|

Eddig nem járt még a közelében sem ekkora invesztációnak az online csalások kiszűrésével foglalkozó magyar startupon kívül más.

Hirdetés

94 millió dolláros, azaz több mint 32 milliárd forintos befektetést kapott az online csalások kiszűrésével foglalkozó magyar startup, a Seon. Az online csalásmegelőző fintech megoldásuk működésének alapja, hogy a legkülönfélébb forrásokból származó digitális lábnyom komplex elemzésével kiszűri a potenciális csalókat az online tranzakcióknál. Gépi tanulásra épülve elemzi az IP címet, az email címet, közösségi médiás információkat és egyéb online viselkedést, mielőtt a vásárlás szándékról eldönti, van-e benne biztonsági kockázat.

Az Institutional Venture Partners (IVP) nevű amerikai befektetőcég korábban a Netflixbe, a Twitterbe, az Uberbe, a Snapchatbe és a Slackbe is beszállt. A befektetők között van még a svéd Creandum és a magyar Portfolion is. A felek megegyezése alapján sem a cégértékelést, sem az egyes társaságok által befektetett összeget, így a pontos tulajdonrészeket sem közölték a Forbes.hu-val.

Hirdetés

A céget 2017-ben alapította két corvinusos hallgató, Kádár Tamás és Jendruszák Bence. A tervek szerint az idei év végére több mint 250 munkavállalójuk lehet. Budapesten, Londonban, Austinban és Jakartában is van irodájuk. A Revolut, a Nubank, a Patreon, az Afterpay és a Mollie is a Seon ügyfele.

Mint a lapnak elmondták, ezután is masszív ambícióik vannak: öt év múlva az első számú csalásmegelőző cég akarnak lenni a világon. "Nagyon nagy hangsúlyt fogunk fordítani az amerikai piacra, termékfejlesztési oldalon is merész elképzeléseink vannak, ehhez tőkeerő kell, és a piacon ideális körülmények között lehetett most tőkét bevonni."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.