Hirdetés
. Hirdetés

Tovább nő a webes vásárlás népszerűsége

|

Az amerikaiak vezető szerepe az online vásárlások terén gyengülni látszik. Aggodalomra azonban semmi ok: a tranzakciók száma és együttes összege folyamatosan növekszik, csak éppen Európában jóval gyorsabban.

Hirdetés

A Forrester Research legújabb tanulmánya szerint 2005 második negyedében mintegy 73 millió európai klikkelt rá a virtuális megrendelőgombra valamelyik webshop oldalán. Ez 19,7%-os emelkedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A számok azért is lenyűgözők, mert a mérések szerint a teljes, internet eléréssel rendelkező lakosság 51%-a használta legalább egyszer ezt a szolgáltatást az elmúlt fél évben.

Érthető módon elsősorban a nyugati régióba tartozó országokban magas az arány. Az első helyen Nagy Britannia áll, ahol a regisztrált felhasználók 71%-a, vagyis 22 millió ember vásárolt online boltból. Ezt követi Svédország 64%-kal, ami ugyancsak 22 millió lakosnak felel meg. A legnagyobb növekedést (40%) Olaszország és Franciaország tudhatja magának.

A kevésbé frekventált keleti területeken jelentős elmaradás tapasztalható. Hazánk nem fért bele az első tíz országot tartalmazó listára, de nálunk is növekedés figyelhető meg. A legnagyobb gond még mindig a bizalmatlanság. Sokak szerint egy átfogó kampánnyal, további kedvezményekkel lenne érdemes csalogatni a potenciális vásárlói kört.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.