Hirdetés
. Hirdetés

Továbbfejlesztett Google vállalati keresők

|

A Google kipofozza vállalati kereső szolgáltatásait, a cég szerdán bemutatta a Google Mini kis- és középvállalatok számára készülő új verzióját és a nagyobb szervezeteket megcélzó Search Appliance továbbfejlesztését.

Hirdetés

A Search Appliance fejlesztése tartalmaz egy OneBox nevű alkalmazást, mely a kereső motorja számára lehetővé teszi egy-egy adott keresési felkérés általános céljának értelmezését, ennek köszönhetően a keresési eredmények listájának elején jeleníti meg azokat a találatokat, melyek a legjobb eséllyel elégítik ki a felhasználó információigényét. Az OneBox, mely jelenleg is megtalálható a Google motorjában, arra való, hogy az adatok összegzésével megkímélje a felhasználókat a találatok kényszerű végigkattintgatásától. Például a Google.com keresőrendszere a keresőablak legelején jeleníti meg a budapesti időjárásról szóló forrásokat, ha a felhasználó az "időjárás" szóval együtt a város nevét is megadta. Mostantól a Search Appliance alkalmas arra, hogy betöltse ezt a szerepet a munkahelyi információk területén, mint amilyenek például az emberi erőforrásokról szóló adatok, az üzleti tranzakciók, a munkavállalói szerződések vagy a különböző határidők.

A Search Appliance OneBox-funkciójának aktiválásához a felhasználóknak erre a célra készített ingyenes modulokat kell letölteniük. Ezekből szerdára már mintegy két tucat áll rendelkezésre, lehetővé téve a Search Appliance OneBox-elvű adatbányászatát többek között a Cisco Systems, a Cognos, az Oracle, a Microsoft, a SAP vagy a Salesforce.com által felhalmozott információk között. A Google ezen kívül bemutatott egy nyílt alkalmazásprogramozási felületet (röviden API), mely bármely fejlesztő számára lehetővé teszi új OneBox modulok elkészítését. A Search Appliance javítása a már meglévő ügyfelek számára a hónap vége előtt lesz hozzáférhető ezen az oldalon. Itt a felhasználók további információkat olvashatnak a OneBox modulokról, valamint a fejlesztők is hasznos forrásanyagokhoz juthatnak, beleértve a szoftverfejlesztői csomagokat és a dokumentációkat is.

A Google mindezeken kívül szerdára tervezi a Google Mini új verziójának piacra dobását is, mely a meglévőnek méretben és súlyban is a felét teszi csak ki, mégis huszonöt lekérdezést képes feldolgozni másodpercenként. Az új generációs Google Mini ára megegyezik majd a jelenlegi változatéval. A Search Appliance és a Google Mini hardver-erőforrások, rajtuk a már feltöltött keresőprogrammal, melyet arra terveztek, hogy a cégek rendszerezhessék és előhívhassák a vállalati szervereken felhalmozott információkat. A Google Mini bevezető ára 1995 dollár, és kapacitása mintegy ötvenezer dokumentum tárgyjegyzékének összeállítását teszi lehetővé, míg a Search Appliance ára 30 000 dollárról indul, és ötszázezer dokumentummal képes megbirkózni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.