Hirdetés
. Hirdetés

Továbbsöpör a válságlavina

|

Várhatóan veszteséges pénzügyi évet jelent be a Sony, másfél évtized után először. Itthon a cégek egyharmada nem tudja, hogyan kezelje a válságot.

Hirdetés

A Nikkei gazdasági napilap értesülései szerint veszteséges lesz a Sony márciusban záruló pénzügyi éve. A vállalat mutatóit nagymértékben rontották a nagy piacokon érzékelhető recesszió és az erős jen, amely megdrágítja külföldön a termékeit. A veszteség várhatóan 1,1 milliárd dollár körül lesz, de az utolsó, januártól márciusig tartó utolsó negyedév alakulása tovább ronthat az eredményeken. A hírre a Sony részvények értéke 8,2 százalékot csökkent a japán értéktőzsdén.

Itthon hétfőn tette közzé a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) januári felmérését, amely szerint a hazai cégek háromnegyede már érzékeli a gazdasági válság negatív hatásait, de több mint egyharmaduknak nincsenek terveik a recesszió átvészelésére. A megkérdezett több mint száz cégvezető, logisztikai és beszerzési vezető háromnegyede az értékesítés visszaesésére számít, likviditási nehézségekre pedig 38 százalékuk. Egyre nehezebbé válik a stratégiai tervezés a megkérdezett vállalatok 27 százalékánál. A résztvevők közül többen említették, hogy nincsenek elegendő információik a várható kormányzati intézkedésekről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.