Hirdetés
. Hirdetés

Új Apple telefonok - minek nevezzelek?

|

A Linksys bejelentette legújabb, iPhone elnevezésű termékskáláját. Vajon mi lesz az Apple jövőre érkező telefonjának a neve, ha a vállalat végre piacra dobja saját készülékeit?

Hirdetés

Mint azt tudjuk, az Apple minden termékét iValaminek (iPod, iTunes, iMac és így tovább) hívja. A jó ideje keringő pletyka is beigazolódott, miszerint az cég mobiltelefon piacra dobására készül, mert megszellőztették, hogy a készülék egyes alkatrészeit mely cégek fogják gyártani.

A Linksys azonban most bejelentette, hogy VoIP telefon termékskáláját - beleértve néhány újdonságot és már piacon lévő termékek visszadátumozását - iPhone néven hozza forgalomba. Az Apple januárban készül az újdonság piacra dobására így jó a kérdés, hogy vajon hogy fogják hívni! (Alsó képünkön a Linksys egyik iPhone terméke látható.)

Yardena Arar, a Digital World szerzőjének kérdésére a Linksys PR-felelőse vállalatának nevében a következő nyilatkozatot tette: "A Linksys már 2005 októbere óta szállít iPhone termékeket, a termékcsalád bevezetése most vált esedékessé két új készülék kapcsán. (...) A Linksys irányelve, hogy addig nem vezet be új termékvonalat, amíg a készülékek nem válnak elérhetővé a felhasználók számára. Az új készülékek december 18-án kerülnek a piacra, ez lesz (az iPhone) termékvonal indításának dátuma." A már korábban legyártott (és nevükben visszadátumozott) eszközök csomagolására külön ráragasztják majd az iPhone cimkét.

A vállalat újabb sajtóközleménye már nem 2005 októberét, hanem 2004 nyarát jelöli meg, mint az iPhone termékek gyártásának kezdetét - a sajátos magyarázat szerint egyszerűen akkoriban még nem nevezték iPhone-nak a készülékeket. A retroaktív termékcsalád-bevezetés kapcsán mindenesetre további érdekességekre számíthatunk, ide értve az Apple reakcióját is.

A két új készülék egyébként CIT400 és WIP320 néven fut; előbbi 180 dollárba kerül, és tulajdonképpen egy hagyományos telefonvonalon működő, vezeték nélküli, Skype-kompatibilis VoIP telefon, utóbbi 200 dollárért vásárolható meg, és nem más, mint egy szintén Skype-kompatibilis Wi-Fi eszköz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.