Hirdetés
. Hirdetés

Új digitális platform az Ericssontól

|

Az Ericsson a Mobil Világkongresszuson egy teljesen új hálózatba kapcsolt jármű szolgáltatást mutatott be. A Connected Vehicle Marketplace segítségével egyszerűsíthető a járművek számára a digitális szolgáltatások kialakítása. A Scania szolgáltatása, a Scania One az első olyan rendszer, amely az új megoldást használja.

Hirdetés

A Scania One egy nyílt ügyfélplatform, amely a flottatulajdonosok, ügyfeleik és járművezetőik számára olyan szolgáltatásokhoz nyújt hozzáférést, amelyek növelik hatékonyságkat és termelékenységüket, ugyanakkor csökkentik a környezetre gyakorolt hatásukat.

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud sikerére építve az új megoldás egy ellenőrzött és biztonságos környezetet nyújt a gyártók számára, amelyben új digitális szolgáltatásokat nyújthatnak. A megoldás lehetővé teszi, hogy a technológiai cégek által gyártott digitális szolgáltatások zökkenőmentesen és hatékonyan integrálhatóak legyenek, egyetlen digitális piactéren belül. 

"Más iparágakkal összehasonlítva a szállítmányozási ipar sokkal gyorsabban halad a digitalizáció útján. Azonban ezt az átállást nem tudjuk egyedül megvalósítani, a mostani együttműködésünk az Ericssonnal nagyszerű példa arra, hogyan tudjuk közösen mindkét iparágat előre lendíteni" - mondta el Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója.

A hálózatba kapcsolt járművek száma folyamatosan nő - a haszonjárművek és személyautók terén egyaránt. A Scaniának már 250 000 hálózatba kapcsolt járműve üzemel, amely az elmúlt öt évben értékesített járművek több, mint kétharmada, az Ericsson előrejelzései szerint pedig 2025-re mintegy 382 millió hálózatba kapcsolt jármű lesz forgalomban.

Mostanáig a járműgyártók nem tudták hatékonyan, biztonságosan és skálázható módon megosztani adataikat harmadik felekkel. Az Ericsson új szolgáltatása lehetővé teszi az számukra egy hálózati ökoszisztéma kialakítását a legfontosabb partnerekkel és innovátorokkal, akik új szolgáltatásokkal állnak elő az autóipar számára, így kihasználhatják a hálózatba kapcsolt járművek teljes potenciálját. 

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud felhőjét az Ericsson IoT-megoldása, az IoT Accelerator működteti, amely biztonságos, világszínvonalú mobilkapcsolat-kezelést és megbízható technológiai partnerséget biztosít, IoT E2E rendszerekkel, valamint gyors IoT-telepítési és bevételszerzési funkciókkal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.