Hirdetés
. Hirdetés

Új LCD TV gyártó a láthatáron

|

A japán Sanyo Electric és a tajvani Quanta Computer megegyezett abban, hogy közös vállalkozás keretei között LCD TV gyártó üzletágat hoznak létre.

Hirdetés

A várhatóan Sanyo Visual Technology nevet viselő cég központja Oszakában lesz, innen irányítják majd az új TV-modellek fejlesztését és a két anyavállalat által gyártot alkatrészek beszerzését. Az új vállalkozást október 2-án indítják el, hogy az év végére hagyományosan felélénkülő, üzleti szempontból kulcsfontosságú vásárlási szezonra már saját termékeivel jelenhessen meg a piacon.

Mitsuru Honma, a Sanyo elnöke újságírók előtt úgy fogalmazott, hogy a közös vállalat megalakítása csupán első lépése a Quanta Computerrel, a világ legnagyobb szerződéses laptop PC-gyártójával való együttműködésnek. A Sanyo Visual Technology 100 millió jenes (865 900 dolláros) alaptőkével jön létre a Sanyo 81 és a Quanta 19 százalékos tulajdonlásával.

A legutóbbi időkben veszteséget termelő Sanyo eddig főként katódsugárcsöves készülékeket gyártott, a lapos képernyős termékek szélsebesen növekvő piacán még nem sikerült megvetnie a lábát. A vállalat az új területek megcélzásával párhuzamosan átszervezi saját televíziós részlegét is. Globális főhadiszállását a kaliforniai San Diegóba teszi, és az összes piacra, így Japánra vonatkozóan is ott születnek majd a stratégiai döntések. A Sanyo közleménye szerint a lépéstől a döntéshozatali folyamatok felgyorsulása várható, melynek révén a cég jobban meg tudja ragadni az esetlegesen kínálkozó piaci előnyöket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.