Hirdetés
. Hirdetés

Új ország foglalhatja el Magyarország gasztronómiai térképét

|

A fejlett agrármegoldásoknak köszönhetően Ecuador már hazánkba is elhozná saját ízeit.

Hirdetés

A különleges trópusi terményeiről híres Ecuador Dél-Amerika északnyugati részén található egyik legváltozatosabb környezetű ország, amely sokszínű agrárgazdasággal és a virágzó növénytermesztéssel rendelkezik. A kedvező éghajlati viszonyok és a nagyterületű termőföldek nagyszerű lehetőséget kínálnak a technológiai fejlesztéseknek, a mezőgazdasági innovációknak és a tudományos kutatásoknak. Ezek bevonása a teljes mezőgazdasági termékláncba egyre nagyobb lendületet vesz, segítve ezzel az ecuadori gazdáknak megbirkózni a kihívást jelentő terepviszonyokkal és a termelékenység növelésével. Az autonóm drónok és robotok bevezetésével az ország már a jövő agrár-technológiáit alkalmazza, felsőoktatási intézményeivel együttműködve pedig a fiatal generációt készíti fel bőséges tudással a mezőgazdaság és a technológia összekapcsolására a globális kihívások megoldása és az élelmiszer-előállítás hatékonyságának fokozása érdekében.

Ecuador évtizedek óta nemzetközileg elismert minőséget képvisel a banán és rózsatermesztés terén, de tavaly óta az ország a világ vezető garnélarák-exportőrévé is vált. Ezen túl számos kiváló minőségű termékkel rendelkezik, mint például az ecuadori tonhal, amelyet a legnagyobb mennyiségben importálnak kontinensünkre, a kakaó, amely világhírű az aromájáról, és amelyet a legexkluzívabb csokoládémárkákhoz használnak világszerte, a kávé, a brokkoli, a pálmaszív, a mangó, a teakfa, a balsafa, a fekete bors, illetve számos más gyümölcs- és zöldségtermék, amelyeket az egész Európai Unió területére exportálnak. Nemrégiben pedig Ecuador borai is felkerültek a termékekben gazdag listára.

Ecuador egzotikus és ínycsiklandó ízeivel hódítaná meg a magyar embereket

Ehhez 2022. július 14-én, Budapesten, az Aurea Ana Palace szálloda (Akadémia utca 15-17.) Sissy termében rendezik meg Ecuador Magyarországi Nagykövetségének szervezésében az ecuadori prémium termékek első kóstoló vacsoráját a magyar üzleti élet szereplői és a gasztronómiai szektor véleményformálói részvételével.

José Luis Salazar Arrarte nagykövet célja, nemcsak az, hogy bemutassa hazánkban a "világ közepének egzotikus ízeit", valamint megismertesse a gourmet vacsora fő alapanyagait adó csodálatos és kiváló ecuadori termékeket, hanem a zárt körű esemény a Magyarország és Ecuador közötti diplomácia elmélyítését is szolgálja, hiszen a két ország igen aktív és szoros üzleti kapcsolatot ápol, így a rendezvény újabb lehetőséget nyújt a kereskedelem és a kölcsönös befektetések fokozására.

Az esemény Miguel Xavier Monar és kollégái vezetésével zajlik majd. A gasztronómia világszerte elismert ikonja jelenleg Madridban él, ahol a spanyol főváros egyik legjelentősebb éttermét vezeti két szakmai és üzleti partnerével, Luis Uyamával és a nemzetközi barista Jairo Sanguñával, akikkel 12 évvel ezelőtt közösen alapították meg Spanyolországban a La Fontana Gastro nevű, hagyományos ecuadori konyha remekeit bemutató projektet. A három gasztroguru együtt érkezik Budapestre.

A rendezvény szervezői azt remélik, hogy a résztvevők a hét fogásos kóstoló során egy kulináris utazáson vehetnek részt az ecuadori gasztronómiába, ugyanis az egyes ételek elkészítéséhez helyi alapanyagokat használnak fel, exkluzív bor- és kávéválasztékkal kísérve.

Ez az esemény jól példázza Guillermo Lasso elnök és kormánya törekvéseit, hiszen ezzel a vacsorával is közelebb kerülhetnek annak megvalósításához, hogy egy kicsit "Több legyen Ecuadorból a világban és több a világból Ecuadorban".

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.