Hirdetés
. Hirdetés

Újabb elbocsátások a Sunnál

|

Amíg az Európai Unió tovább vizsgálódik az Oracle-Sun akvizíció ügyében, a Sun újabb, ezúttal háromezer főt érintő elbocsátásokat jelentett be.

Hirdetés

A Sun Microsystems háromezer alkalmazottat érintő leépítést jelentett be kedden, amelyet a tervek szerint a következő hónapokban, de legkésőbb egy éven belül foganatosítanak. A vállalat tavaly novemberben 5-6000 fős elbocsátást jelentette be annak érdekében, hogy erősítse anyagi helyzetét; ez a mostani 3000 fős leépítés - amely 75-125 millió dollárba fog kerülni a Sunnak - ezen felül értendő. Tony Sacconaghi, a Sanford C. Bernstein & Co. technológiai szektorral foglalkozó elemzője szerint egyáltalán nem meglepő lépés ez, sőt, véleménye szerint az Oracle és a Sun összeolvadása után további ezres nagyságrendű elbocsátások várhatók.

Nem tesz jót a bizonytalanság

A vállalat illetékesei az Oracle-Sun akvizíciós ügylet elhúzódásával magyarázták döntésüket. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma már jóváhagyta a 7,4 milliárd dollár értékű felvásárlást, az Európai Unió azonban vizsgálatot indított (eredmény legkésőbb januárban várható), elsősorban arra keresve a választ, mi lesz az ingyenes, nyílt forráskódra épülő MySQL adatbázis sorsa az adatbázispiac vezető szállítójánál. Az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison szerint a bizonytalanság miatt a Sun értéke havonta 100 millió dollárral csökken.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.