Hirdetés
. Hirdetés

Újabb nagyágyú száll harcba a TikTok megszerzéséért

|

Állítólag a Twitter is szeretné megszerezni a TikTokot. Ehhez azonban mindenképp befektetői segítségre lesz szüksége, szemben a Microsofttal, amely egyedül is rendelkezik az ügylet lebonyolításához szükséges tőkével.

Hirdetés

Noha már mindenki a Microsoft zsebében látja a TikTokot, egy friss jelentés szerint a Twitter is tárgyalásokat folytat a közösségi hálózat megszerzéséről. A hírt a Bloomberg röpítette világgá, de a beszámolóból az is kiderül, hogy egyelőre inkább a Microsoftnak áll a zászló. Az idő viszont ketyeg (mondhatni, tiktokkol), és az üzletet az amerikai kormányzati nyomás miatt minél hamarabb érdemes lenne valakinek bezsákolnia.

Hirdetés

A Twitter állítólag azért érzi úgy, hogy esélyesként mérkőzhet jóval nagyobb vetélytársával, mert esetében kevésbé merül fel a gyanú, hogy a felvásárlás megsérti a trösztellenes törvényeket. A kisebb méret tehát előnyt jelent a Twitter számára, viszont megvan az a hátránya, hogy a cégnek szinte bizonyosan befektetői segítségre lenne szüksége, mivel nem állnak rendelkezésére akkora források, mint konkurensének. A Microsoft piaci értéke (az összes kibocsátott részvény összeszorozva az árfolyammal) 1600 milliárd dollár, a Twitteré 29 milliárd dollár, a TikTok felvásárlásához pedig mindenképpen milliárd dolláros nagyságrendű összeg kell.

A Microsoft szeptember 15-ig szeretné tető alá hozni az üzletet, ezért felgyorsítja a tárgyalásokat a TikTok anyacégével, a ByteDance-szel, továbbá folyamatos kapcsolatban marad az amerikai kormánnyal és magával Trump elnökkel. A cég garantálja, hogy a megállapodás nyomán a TikTok az összes amerikai felhasználó adatait az Egyesült Államokba helyezi át, és az ottani szervereken fogja tárolni, minden más szerverről pedig törli az információkat.

A Twitter és a ByteDance tárgyalásáról szóló pletykákat az érintettek egyelőre nem kommentálták.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.