Hirdetés
. Hirdetés

UPC Mobile

|

A UPC internetes sebességrekordot állított fel hazánkban, illetve nyilatkozott idei eredményeiről, jövő évi - mobilkommunikációt is érintő - terveiről.

Hirdetés

Ma délben demonstrálta üvegszálas hálózatának teljesítményét a holland gyökerekkel bíró vállalat: a DOCSIS 3.0 standardon alapuló, kvázi bármelyik otthonban elérhető network már most képes stabilan 1 Gbps adatátviteli sebességre. Ehhez természetesen nem megfelelőek a mai otthonokban megtalálható modemek, nem véletlen, hogy a UPC a hálózati eszközöket gyártó Arris Group szakembereivel működött együtt a demonstráció létrehozásához. Ugyanakkor a szolgáltató vezérigazgatója szerint csak a piaci körülményektől függ, mikor használhatnak majd a kábeles előfizetők a jelenlegi maximumnál (szintén UPC Fiber Power 120) közel tízszer gyorsabb internetkapcsolatot.

UPC adatátviteli rekord
UPC adatátviteli rekord

Azoktól a piaci körülményektől, melyek hazánkban nem alakulnak éppen rózsásan. A telekom cégeket is sújtó rendkívüli adó ellenére a UPC idén (is) 10 millió eurós nagyságrendben fektetett be a hálózat modernizálásába, és jövőre is hasonló tervekkel rendelkeznek, mondta Betzalel Kenigsztein, a vállalat vezérigazgatója. Ennek következtében 2011-ben is nőtt az előfizetői szám, nagyjából 50 ezer fővel, a Fibernet felvásárlásával „megszerzett" 80 ezer fős bővülést nem számítva. Kenigsztein 2012-re is nagyjából ekkora emelkedést vár a UPC hazai előfizetői tábort illetően.

Noha a Fibernet akvizíciója nemrég zárult le, hamarosan újabb felvásárlás érhet révbe. A távközlési multi a Rubicom Zrt. bekebelezését is megkezdte, sőt, a folyamat már igencsak előrehaladott állapotban van. Jelenleg a GVH engedélyére várnak, ezt követően már csak a szolgáltatások integrálása van hátra a teljes akvirációból.

Ugyan a VoIP, az internetes hangátvitel egyre népszerűbb, a hagyományos, vezetékes telefonon keresztüli kommunikáció folyamatosan szorul vissza. Érzi ezt a UPC is, ezért a cég már jó ideje vizsgálja a mobilpiacra való belépés lehetőségét. Amint azt Kenigsztein a mai sajtótájékoztatón elmondta, a mobilkommunikációra még mindig mint alapszolgáltatásra tekintenek. Ennek megfelelően hamarosan nyilvánossá válik a döntés, azaz kiderül, hogy a jövőre ígért UPC Mobile megjelenése milyen formában (önálló szolgáltatóként vagy valamelyik, a hazai piacon már tevékenykedő mobilszolgáltatóval karöltve) történik meg. Ezt a UPC képviselője nem kívánta hivatalosan ismertetni, annyit közölt csupán, hogy a lehetőség 2012-ben elérhetővé válik.

Kenigsztein emellett kijelentette: hosszú távon gondolkodó szereplőként a UPC készen áll a további fejlesztésekre, újabb szolgáltatások bevezetésére, amelyek komoly versenyt támasztanak az inkumbens telefonszolgáltatókkal szemben. Ahhoz azonban, hogy ezek az innovációk a hétköznapok részévé váljanak Magyarországon is, kiszámítható környezet és fenntartható piaci verseny szükséges. Ehhez elengedhetetlen a kábelpiac további konszolidációja; a UPC akvizíciós stratégiáját is ez a törekvés vezeti - hangsúlyozta a vezérigazgató.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.